Mit jelent ha a halak az aljazra lesüllyedve szinte fekszenek?
Ammóniamérgezés.
Mekkora akvárium? Milyen halak (miből mennyi)? És milyen szűrés?
Tegnap csináltam egy 50%os vízcserét,és a lehető legalaposabban kitakarítottam az aljzatot is...
54 liter,eheim pick up 2008
Darakórral kezeltem őket,most telt le az egy hét,elvileg javallott volt az ekkora vízcsere..
Direkt már 2 napja állt a víz,ráadásul az aksiban vannak növények,amik az ammóniával táplálkoznak...
A guppyk már kicsit élénkebbek,de néga így is ledepiznek egy félórára az aljzatra:((
Szerintetek?
Utolsó!
50%-os vízcserét szoktak csinálni ilyenkor, ezzel nem irtotta ki a szűrőn lévő bacikat, ha az aljazatot úgy takarította, ahogy én gondolom, az sem sok vizet zavar.
Egyébként a szűrő gyenge, MINIMUM egy Eheim pick up 2010 kellene. Ez az ammónia egyik oka.
A halak számáról és a vízcserékről semmit nem tudunk, így azt nem tudjuk, hogy van-e más is a háttérben.
Szerintem az újra kezdést inkább a gyógyszerre értette,ami sajnos részben igaz is,mivel túl későn vettem ki a szűrőt,hogy külön vödörben jártassam,lehet tényleg ez a baj...
3 guppy,2cory egyébként
Ezen a vízcserén kívül hetente szoktam 20-30%osakat,csak most a darakór miatt kellett ilyen nagy..
Milyen szűrőt ajánlotok? Eheim pick up 2010 tényleg jó,biztosan elég vagy ha már..akkor vegyek egy még nagyobbat? Vagy az értelmetlen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!