Hány literesben ajánlatos NEONHAL -at tartani?
Van egy ötven literesem. Olvasgattam a neten, de hát onnan nem lehet elsajátítani az akvarisztika csínját-bínját rendesen. Ezért tanácsot kértem, ám így sem jutottam előbbre...
Van, aki szerint simán tarthatom, mert a harminc literesben is vígan elélnek az övéi, van, aki egyedül tartja ezt a csapathalat, mások a "mindenből egy keveset" elvre esküsznek és élvezik a zsúfoltságot az akváriumaikban, és megint mások trágár szavakat sorjáztak a kérdésemre.
"Amúgy nem az állatboltos erőltette rám a halakat, én választottam ki őket, ő csak a megfelelő egyedszámot mondta."
Mondd még azt, hogy a boltosok szakértők és nagy reális lesz.
Továbbra is sajnálom szegény megkínzott halaid. :(
Sajnos a legtöbb eladó valóban rátukmálja a gyanútlan vevőkre a halakat...
de csak azt, aki hagyja!
Jómagam nem hagytam. Elmentem megnézni a kínálatot (hogy mit árulnak, mi mennyibe kerül), de olvastam a témában, átgondoltam a dolgot, aztán kérdéseket tettem fel e-mail-ben (egy tenyésztővel leveleztem), facebook-os halas csoportokban, meg még itt gyakorikérdések.hu-n is.
Aki akar, az tájékozódik, utána olvas a dolgoknak és nem hagyja magát rászedni a hülyeségre.
Miért? Az nem állatkínzás, ha a kutyádat bezárod a kenneljébe és nem engeded ki soha? A kutya túléli?
Erről ennyit.
Sajnos az ilyenek miatt kínozzák az emberek a halakat, aztán elmennek az állatkereskedésbe, mert neked 60 literben egy csomó tartási hibával éltek valameddig (jelen esetben azt állítod nekünk, tapasztalt díszhaltartóknak, hogy 6 éven keresztül kínoztál egy neonhalrajt), aztán majd a kezdők ez alapján egyedül fognak corykat tartani, túlnépesítik az akváriumot és a többi és a többi...
Egyébként azt állításod már ott is hibádzik, hogy 6 évig éltek a neonhalak. Egyszerre haltak meg a neonhalak, vagy mi?
Mert ez nem jellemző. És ezzel már hazudtál, ha nem minden hal élt ugyanaddig, megkérdőjeleztek a saját hitelességed.
A többi halról szó sem esett, szóval kitudja, lehet épp a neonhalak szervezete volt leginkább állatkínzásra készülve.
Az eladókról meg annyit, hogy kb a 10 százalékuk az, aki ért is hozzá és nem is próbál félrevezetni.
A díszállat kereskedés általában egy kínzókamra a halak számára, ideiglenes tárolási hely, épp annyi teljesül, hogy pár napot-1 hónapot kihúzzanak a halak... Szóval ezt felesleges mondani, hogy emiatt értene hozzá.
Ha elviszel 20 nagyigényű halat mondjuk 10.000 forintért és 2 hónap múlva visszamész, mert mind elpusztult, neki csak jó, mert nem a negyedét fizeted ki, 5-10-15-20 évente...
elhiszem ,h jó élete volt a neonjaidnak, csak a a 6 éves kort kérdőjeleztem meg. Olyan kb mint ha azt mondanád ,h a dédmamád 150 évig élt :)
Természetbe 1-2 évig se élnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!