Hány literesben ajánlatos NEONHAL -at tartani?
Van egy ötven literesem. Olvasgattam a neten, de hát onnan nem lehet elsajátítani az akvarisztika csínját-bínját rendesen. Ezért tanácsot kértem, ám így sem jutottam előbbre...
Van, aki szerint simán tarthatom, mert a harminc literesben is vígan elélnek az övéi, van, aki egyedül tartja ezt a csapathalat, mások a "mindenből egy keveset" elvre esküsznek és élvezik a zsúfoltságot az akváriumaikban, és megint mások trágár szavakat sorjáztak a kérdésemre.
Az akvárium alakjától függ, de ez nagyon-nagyon minimum.
Egy 60 cm hosszú akváriumban már lehet tartani, de inkább 80 centi hosszú kellene, nagy mozgástér kell a rajnak. 10 egyed alatt tudatlanság és butaság tartani. Kisebbe tenni egy rajt meg állatkínzás, nem tudnak megfelelő módon mozogni, rajként viselkedni.
60 cm hosszú akvárium, az kicsi nekik.
Min 70 cm akváriumhossz kell. A magasság és a szélesség másodlagos.
"Nyugodtan tarthatsz 10db neonhalat benne. Nálam 60 literesben voltak néhány elevenszülő (platti, guppi) és 3db kék pajzsos páncélos harcsa mellett, sokáig éltek, semmi gond nem volt velük. :)"
A kutya is túléli, ha bezárod a kenneljében és élete végéig ki sem engeded, csak ezt hívják állatkínzásnak (és tudatlanságnak).
60 literbe 2 elevenszülő hal, egy 6-8 centisre növő coryfaj, amiből minimum 5 kellett volna és minimum 80-100 liter. És ilyenek adnak tanácsokat... Ez szomorú :(
És igazából az, hogy "sokáig éltek" semmi konkrétumot nem takar. Egyeseknek sok az is, ha egy aranyhal 2 évig él...
"Egyébként állatboltban mondták, hogy így jó." - még mindig van, aki azt vásárolja össze, amit az eladók rásóznak, és azt hiszi, hogy az úgy jó??? Nem tudom, sírjak vagy nevessek...
Min. 70 cm hosszú legyen, a többi nem számít. Egészen máshogy viselkednek egy 60 cm hosszúban mint egy 70 cm hosszúban. (Először én is 54-esbe tettem őket, de láttam rajtuk, hogy nem elég nekik az úszótér, és csináltattam nekik egy hosszabbat. Az a 10-15 cm is rengeteget számít!)
Gond nélkül lehet velük utazni, de ő ki is viszi, garanciát vállalva az élve történő szállításra. Talán 2000 ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!