Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy kezdjek neki? Milyen...

Hogy kezdjek neki? Milyen halakat válasszak?

Figyelt kérdés
Pápai vagyok, és nincs túl sok állatbolt a közelben, viszont halakat szeretnék tartani.... Régebben voltak halaink, de végül családi okok miatt elajándékoztuk akváriumostul mindenestől.... Most visszakapnánk , mert a mostani gazdájának sem kell, ezért újra megpróbálnám... Ez az akvárium 60 literes. Természetes hatást és környezetet szeretnék biztosítani a halaknak. Bettákon gondolkodtam, q hím 3 nőstény aránybban, de utánanéztem és kicsit elbátortalanodtam , hogy meg fogja ölni párzáskor a hím a nőstényt... Külön akváriumra nincs lehetőseg . Milyen hal lenne számomra az ideális?Lehetőleg olyat mondjatok ami kicsit nagyobbfajta 1/1 arányban lehet tartani hímet ill. Nőstényt. Emellé a kettő hal mellé apróbb halakat, pl. Neonhalakat választanék... Milyen lehetőségeim vannak?

2016. jan. 14. 19:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat 1 hím 3 nőstényre gondoltam amikor a bettákat írtam
2016. jan. 14. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi egy hím két nőstényt tartunk együtt 60 l-ben, de nem bántják egymást.
2016. jan. 14. 19:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Neonoknak a 60 liter kicsi lesz.

A betta működhet 1 + 2 felállásban, de az egyed vérmérsékletétől is függ.

Vagy mehetne bele egy pár törpegurámi, mellé valamilyen razbóra raj.

2016. jan. 14. 19:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Neonhal és a betta nem összeegyeztethető hőmérsékletben, vörös neon MEHETNE, ha igazán állatbarát akváriumot akarsz, a 2 fok eltérésekre is figyelned kell.

Viszont az akváriumod kicsi, ha bettát, vagy törpe gurámit (vagy törpe morgógurámit, vagy mézgurámit) akarsz, akkor a mellé csak olyan halat tegyél, ami a talajszintet lakja. Ja és figyelj a gurámi fajtájára, mert 15 centi körülire nőnek a kékgurámik, holdfény gurámik stb (a legnagyobb gurámifaj, az óriás gurámi 70 centis is lehet! de ahhoz azért tehetség kell, hogy pont ilyet szerezz...).

Talajlakók, amik mehetnek törpe cory (6, társas), törpe szívóharcsa (4-6, társas). Garnélákat (olyan hallal, ami nem eszi meg őket, a betta nem feltétlen ilyen) Red cherry, kénsárga stb., Az amano picivel nagyobb, csak nem szaporodik akváriumban:) de a még nagyobb fajoknak már kicsi lehet az akváriumod.

Csíkfélék: kövicsík, csokicsík, jaguárcsík, párduccsík, ezeket is érdemes csapatban tartani.

Csigák közül olyat érdemes, ami nem szaporodik túl például zebracsiga.

Mielőtt belekezdenél, ha nem akarsz nagybetűs állatkínzó lenni:

[link] itt olvass el mindent (BŐVEBBEN RÉSZEK), kivéve a tengerit az nem vonatkozik rád.

[link] itt tudsz valamennyi képet kapni a halakról, tömör, még mielőtt megveszed a halakat feltétlen olvass utána. De igazából utóbbi oldal sem tökéletes, néha hiányos.

2016. jan. 14. 20:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon nagyon szépen köszönöm ... Főleg az utolsónak !Hú annyi féle halat írtál ... Tényleg köszi! Attól félek a bettáknál amit írtam ill. Hogy a hím megkergeti a nőstényt, agyonhajszolja,majd meghal... Ezt pedig nem szeretném 😖
2016. jan. 14. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!