Milyen halakat válasszak?
Egyik felsorolt halra sem jellemző, hogy hozzányúl a növényekhez, valamit te rontottál el, de nagyon. Az etetésükkel is, gondolom nem volt kielégítő számukra, illetve a növények gondozásával. Na de ezt neked kell tudnod, válaszolok a kérdésedre:
Egy szép nagy neonhalraj szépen mutat vörösfejű pontylazacokkal vagy serpalazacokkal, de rengeteg dél-amerikai pontylazacból válogathatsz, diszhal.info-n lehet élőhely szerint szűrni.
A hínárok és az összes színes levelű növény híres a nagy fényigényről. Ha a világításod gyenge, akkor már meg is van az oka, miért haltak ki. Nem a halak irtották ki, azok csak a haldokló növényeket eszik meg. A világításodon és a növényfajokon kéne változtatni.
Milyen a világításod? És ha már felgyűlt a mulm, akkor az is kérdés, milyen szűrésed van? Rendszeres vízcsere és talajporszívózás mellett sem szabadna iszapnak gyűlnie a talajon.
Platypus
köszi a válaszod!:) a világításom elvileg olyan erős volt hogy a 4led csőből 2őt ki kellet szedetni a nevére nem emlékszem mert használtan vettük és nem volt hozzá doboz:/ de akitől vettük azt mondta, hogy kb 80.000Ft teljesen újonnan(szerintem egy kicsit rámondott)...és déltől 9ig megy a világítás(sok, vagy kevés???)
és úgy tudom, hogy 300l-es akváriumot évente 2-szer kell részleges vízcserézni de én egy évben 4szer csinálom főlleg a trutyi miatt...
a szűrőmet meg úgy vettük, hogy heteket áldoztunk, hogy kiválasszuk a megfelelőt és ferplast-ot vettünk elvileg 500l-re jó az enyém és nagyon könnyű takarítani és semmi baj nem volt vele e 2év alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!