Adott egy 95x37x50-es akvarium (175L)? Csak Komoly es hozza erto valaszadokat varok!
Egy uj akvarium beinditasat tervezem.
A magassagabol egy 10centit lehagynek igy az akvarium terfogata lecsokken 140literre. A segitsegeteket kerem talaj noveny hal illetve felszereles osszeallitasahoz es karbantartasahoz.
Halak amiken gondolkodtam: arancsuka, vorostorku diszcsuka, szumatrai diszmarna, neonhal/voros neon/fekete neon, zebradanio, kekpalyzsos pancelosharcsa, es valamilyem algaevo harcsa,
Szuro: tiszta es szagtalan vizet szeretnek es egy diszkret lehetoleg sarok belso szurot nagy szivacsmerettel ami megfelelo biologiai szurest biztosit.
Futes: egy megbizhato futot szeretnek amin ha beallitom h 23fok akkor 23fok is legyen.
Vilagitas: Azt hazilag gyartottam hozza. 6500K fenycso.
Novenyek:
Ezekhez a halfajokhoz illo szalas es leveles novenyeket illetve viz tetejem uszo novenyt szeretnek. A mohakat nem szeretem.
Dekoracio: vasfat es valamilyen lapos koveket szeretnek.
Talajnak sotetbarnas-voroses talajon gondolkodtam.
Varom valaszaitokat, tanacsaitokat es segitsegeteket!
Hogy kinek milyen hal tetszik az szubjektív, de ekkora helyre sok lesz ennyi fajta, főleg h nagy részük csapathal, tehát belőlük minimum 8-10 egyedből álló rajt kell tartani.
Én természetes élőhely alapján válogatnám őket össze. ( pl 1-2 csapat pontylazac+ 1 csapat páncélos + 1 pár anci)
Diszkrét belső szűrőt nem találsz ami el is visz ekkora akváriumot.
Ez a legjobb válaszás:
Au Atman AT-202 Powerhead + BIOFILTER 4 5929Ft- ért lehet a jó neked.
A fűtőt nem kell túlvariálni, volt már sera, jbl, kínai szarok de egyikkel se volt baj, viszont még olyan nem volt amibe a termosztát pontos lett volna :) Azzal ne foglalkozz, h esetleg 22 re vagy 24 re kell állítani ,h 23 fok legyen.
Világítás jó, legalább 2 db cső legyen.
Növények az alap kommersze növénye jók lehenek:
valisneria,cryptocoryne, microsum.
Dekoráció jó, talajnak sima kvarchomok is megteszi.
Barna talaj:
Fenycsobol ketto van!
Akkor az ugy elmenne h a felso vizretegbe vagy arancsukabol 1him 2nosteny vagy ugyanez csak voroatorku diszcsukabol. Es akkor a daniokat hagynam.
Kozepso vizretegbe pedig egy csapat szumi es egy csapat valamilyen neon vagy inkabb csak egy fajtat rakjak?
Az alsoba pedig mennenek a harcsak.
Elozo akvariumomban egy atman at-f305 szuro volt. Gondolkodtam jbl cristalprofi i100on es i200on azok nekem bejonnek bar nem tudom mennyire hatekonyak.
1300 l/ h belső szűrő
AQUA ZONIC EF-03 EVO
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!