Rakhatom őket egy akváriumba?
Mexikói kardfarkú halaim vannak. Rakhatok az akváriumba vörös neon halakat mellé?
Mindkét halnak azonos az igénye, ezért kérdezem.
nyilván nem ugyan arról a helyről származnak, de több leírást olvasva, fogságban mindkét halnak hasonló az igénye
- sűrű növényzet
- nagy akvárium
- 20-26 fok
-lágy de kemény vizet is bírják
Ezért vagyok bizonytalan.
"- 20-26 fok
-lágy de kemény vizet is bírják "
Ez nem igaz.
A vörös neonok jobban szeretik a melegebb vizet, a xifok egyáltalán nem szeretik a lágy vizet, a vörösneonok viszont sokkal kevésbé tolerálják a kemény vizet, mint pl a sima kék neonon.
Legnagyobb eltérés egyértelműen a keménységben van, a vörösneonok a magyar csapvizet is maximum elviselik, szenvedve, a xifoknak meg se kottyan, sőt, akár egy gyengébb brakk vízhez is hozzászoktathatóak.
És 24-25 fok mindkettőnek minimum kell.
Tudományos név: Xiphophorus helleri (Heckel; 1848)
Magyar név: Mexikói kardfarkú hal
Hőmérséklet: 24-27 °C
pH: 7-8
Dekoráció: Sűrű növényzet.
Keménység: 8-20 NK°
Tudományos név: Paracheirodon axelrodi (Schultz; 1956)
Magyar név: Vörös neonhal
Dekoráció: Sötét kövek, gyökerek, sok növény és nyílt tér az úszáshoz.
Hőmérséklet: 23-27°C
pH: 6-7,2.
Keménység: 2-8,5 NK°
Hát még mindig nem lettem okosabb, így most írok pár tenyésztőnek akik ebből élnek, hogy ők mit mondanak.
Köszönöm a válaszokat.
Inkább sima neon, a lágy vízbe a xifó nem sokáig húzza, ilyen 20 nk-s csapvíz pedig a vörösnek se túl optimális.
Nem ártan tudni h mekkora az akvárumod?
Legalább azzal nincs baj:)
De nem értem, ekkora akváriumba már nagyon izgalmas társításokat ki lehet találni ,te meg xifó neon kombot választasz. Érdemes lenne a diszhal.info-t átnyálazgatnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!