Gabor576 kérdése:
Savazzak? Nem rég vettem egy új akváriumot. Első lépésben a kavicsot átmostam hozzá kis adagokban 10x.
Figyelt kérdés
Azonban miután feltöltöttem az akváriumot (félig) a víz zavarossá vált, és két nap után sem tisztult le. Utána leeresztettem a vizet, és ismételten átmostam a kavicsot, leszűrtem, majd visszatöltöttem. A víz 1 nap után letisztult, de ahogy kicsit megmozgattam a vizet, újra előjött ez a gond. A boltban az eladó azt mondta, hogy nem hiszi, hogy ennyire koszos lehet a kavics, ők 2-3x mossák át, és tiszták az akváriumaik. Arra gondoltam, hogy leeresztem megint a vizet, és egy műanyag vödörben leöntöm sósavval az aljzatot (1-2 mm-es kavics). Ez járható út, vagy inkább felejtsem el? Már arra is gondoltam, hogy másik fajta kavicsot veszek.#akvárium #sósav kavics
2016. jan. 8. 19:52
11/13 anonim válasza:
"annyira nem tudod dörzsölni, hogy a kavics porától lenne homályos. "
Nem a lóf-t!!! Maga a kavics dörzsöli le a másikat, és még csak nem is kell hozzá olyan hű de nagy erő!
Edzett acélokat szokás kerámia szemcsés fürdőbe helyezni, és szimpla rezonanciával, gyakorlatilag komolyabb erőhatás nélkül csiszolják így!
Saját magával dörzsölve lazán szétkopik a sóder.
"ami pezseg kiveheted, de ez nem mészkő,"
1-2 mm-es szemcseméretből nem lehet kiválogatni semmit.
És nagyon is lehet mésztartalma akármilyen kvarchomoknak. Ezek nem elkülönülő részek, hanem nagyon apró "telér"-ek, tehát a szemcsék magukban hordozzák a mésztartalma.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tippeket, ötleteket. A következőt csináltam, és megoldást is jelentett a problémámra. Egyrészt savaztam. Baromira pezsgett, de utána jó lett. Másrészt vettem egy másik fajta kavicsot, valamelyest nagyobb szemcsemérettel. Erre is öntöttem savat, ez alig pezsgett. A savas fürdő után alapos öblítések, majd beletettem az akváriumba az aljzatot. Feltöltöttem csövön, lassan felengedve, kb 2/3-ig. Hagytam állni 1 napot, kicsit beopálosodott megint, így csövön lassan leeresztettem, és újra feltöltöttem. Gyönyörű lett, már megy a szűrő, a fűtés, és "ültettem" bele pár növényt. Pár hét, és érkeznek a halak.
2016. jan. 13. 18:09
13/13 anonim válasza:
Dugdoss a gyökerekhez némi gyökértápot, és a vízbe szórj egy kis fagyasztott kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!