240 literes akváriuban mekkorára nőhetnek meg a torokátum harcsáom? Mia a minimum hossz?
neonból 7, vitorlás 5, torokátum 2, páncéloharcsa 2, platti 8, szifó 6, anci 1, dánió 3, sepregető garnéla 2
Egyébként semmit nem bánt a vitorlás pedig már elég nagyok.
Ja és csak mellékesen, betegséges a legjobban tartott akváriumban is előfordulnak.
Vettél bele egy új halat, ami fertőzött volt, csak erősebb immunrendszerű halról van szó. A torokátumodon meg mivel érzékeny az adott betegségre (ami nem feltétlen hasvízkór) azonnal elkapta.
A legjobban tartott halaknál is előfordul. Én is jártam már így.
De sajnos hamarosan a többi is elkaphatja.
Valami gyógyszert ilyenkor mindenképp érdemes venni, mert gondolom nem akarod, hogy a többi is elpusztuljon.
"neonból 7, vitorlás 5, torokátum 2, páncéloharcsa 2, platti 8, szifó 6, anci 1, dánió 3, sepregető garnéla 2"
Elmondom, mit csinálsz rosszul.
A páncélosharcsa társasági minimum 6 darabot kellene tartanod.
A neonhal rajhal, de az még így oké.
A dánió rajhal, a legtöbb fajból minimum 8 darabot érdemes tartani.
A garnéla társasági lény, nem érdemes 2 darabot tartani, mert félősek lesznek.
A vitorlás agresszív, territoriális sügérféle. Az 5 vitorlásnak lenne csak elég 240 liter.
Az összes halad stresszes.
A vitorlás kistányér méretűre nő, 12 évig él.
Nagyjából 8-9 évesen következik be az ivari érés, azután megeszi a neonhalaidat, a dánióid, az összes születendő kis platti és xifó már most eleség lesz.
Mert ugye megfelelő körülmények között ezek a halak 2 havonta is szaporodnak és növelik az állományodat.
Addig lehet nem eszi meg a halaid, de ha tippelnem kellene, a halaid rettegnek a vitorlásoktól.
No comment.
Azért 57% os nem minden állításod fedi az igazságot.
A kis korba neonokhoz került vitik, megszokják őket. Aztán 3-4 év múlva mikor a neonok elhullanak és jönnek az új pici neonok, akkor következik be a baj, az új neonokat már nem fogadják el, eleségnek nézik. A születendő elevenszülőket pedig megeszik ifjú korba is
A vitiik nem 8-9 évesen lesznek ivarérettak :D
Méret függvénye, nem kor.
Egyik ismerősömnek az altumjai 700 literbe 4 hónap alatt 5-6 cm ről 14cm-re nőttek. (a magasságuk, nála már 1-2 évesen ivarérettek lehetnek) Aki meg 54 literbe tartja őket szarul, azoknak sose lesznek ivarérett vitijei.
Sepregető garnikből nem feltétlen szükséges 10-et tartani, ők nem 2-3 cm-ek :)
Miért rettegnének a vitorlásoktól? amíg nem szaporodik addig teljesen békés muja hal, kivéve a fajtársaival, tartottál te már viti életedben? :D
Ja és ha kiválik egy pár akkor valószínű, h ki fog kelleni venni a többit is, szóval nem feltétlen igaz,h ha csak 5 vitit tartana akkor elég lenne nekik.
Igen, tartottam. Jelenleg nem tartok, jaguársügér van a régi helyükön.
A neonhalas állításod igaz lehet, viszont a neonhalak nem élnek 12 évig, és emellett nálam a guppikkal fordult elő, hogy egy ideig együtt voltak, aztán vacsoraként végezték.
Hm... Ez a méretbeli dolog érdekes. Persze az igaz, hogy egy kis akváriumban valószínűleg nem lesz ivarérett, vagy elpusztul, vagy csökött marad.
Harcsákon kívül a tetrákkal jöttek ki jól, amire én is rácsodálkoztam.
És tisztában vagyok vele, hogy nagyobb testű garnélákról beszélünk, ellenkező esetben azt mondanám, hogy haleledel a vitorlásnak. De szerintem akkor is érdemes 4-5 darabot tartani belőle...
Mindegy. Szerintem ne kezdjünk el ezen vitázni, mert az az összeállítás akkor is vérzik...
Semmi nem fel a vitorlasoktol. Garnelabql meg majd szeretnek hozi egy 3 db- ot. Neonok szamat is 10 re novelni. Meg a danaiokbol is egy 6-ra. A vemhes plattikat es szifokat kulon szoktam elletni ha akarok befogni kicsiket es a guppikkal nevelem fel oket egy 100 litetes avariumban. Jelenleg meg csak 1 hetesek es 20 literben vannak, de 3 het mulva mar athelyezhetok.
A guppikat egyebkent szettepik a vitorlasok mert lassu es ingerli a farka mozgasa. De a neont utol se erne.
Attól, hogy újabb halakat hozol, még túl van terhelve az akváriumod.
Persze nem brutális módon, de túl van népesítve.
És azt, hogy a halaid nem félnek, ne jelentsd ki, mert nem látsz az agyukba.
Egyébként nőstény endler guppik voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!