Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumom fala belülröl...

Akváriumom fala belülröl befehéredik, nem tudom leszedni mitöl van ez vagy mi lehet ez?

Figyelt kérdés
200 literes akváriumot vettem kéztöl, az akvárium 2 éves, mikor elhoztam semmi nem látszódott rajta, sérülés karc, be volt párásodva az üveg, de nem foglalkoztam vele, mikor hazahoztam észre vettem hogy nem pára, mert dörzsölöm változatlan, homályos, fehér mint a vízkő,ha viz éri eltünik. Jó alaposan kezeltem ecettel citromsavval , pengével is próbáltam, de semmi, ha felengedem vizel eltünik de még mindig nem az igazi, látszik úgyis, Mi lehet ez? mit tudok tenni ellene? Az akvárium összes fala teljesen olyan mint ha párás lenne mikor kiszárad, valakinek valami ötlet?
2015. dec. 28. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Az bizony vízkő. Valami vízkőoldóval kéne eltüntetni csak utána nagyon alaposan át kell mosni nehogy bajuk legyen.
2015. dec. 28. 15:32
 2/5 Pendulum92 ***** válasza:
Olyan vízkő, amiben szerves anyagok is vannak. A legnehezebb leszedni, általában egy napos feladat. Valami savval időnként, kb 5 percenként át kell törölgetni, majd hagyni megint 5 percig. És így jó pár óra alatt csökkenthető. Nehéz teljesen leszedni, kitartás kell hozzá.
2015. dec. 28. 19:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen,most majd a héten szétszedésre kerül, addig a 100 lityósba áttelepitem a halakat, Van aki rozsdamarót ajánlott, hogy azzal töröljem át hadjam állni aztán ismétlegessem mig el nem tünik. aztán gondosan mossam ki, Nos olvastam, hogy a legjobb vizkőoldó a sósav, van nekem ipari sósavam a munkahelyemről, csak félő hogy a ragasztást is kikezdi, illetve a rozsdamaró is, ugyhogy nem tudom. Esetleg valami tanács, milyen adalékkal szerrel próbálkozzak?
2015. dec. 28. 20:01
 4/5 Tubysmith válasza:

Kicsi felületen teszteld, ha tényleg vízkő felesleges drága és veszélyes szerekre pazarolni az idődet.

kézi spriccelős flakonba 20%-os ecet, vagy citromsav.

befújni jó alaposan és várni, átdörzsölni mosogató szivaccsal és ismételni. Apránként fellazítja és feloldja.

Persze fel is lehet tölteni 200 liter ecettel is :D

2016. jan. 2. 23:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy ecetet próbáltam, nem sikerült, próbáltam a citromsavat és az sem, biztos hogy vízkő, mert más milehetne? ugyan ugy viselkedik mint a vízkő, valamit hozott le a citrom sav, de rengeteg időmet beleöltem, és van még bőven, ezért gondoltam a sósavat, van 50 % os sósavam, és van 100% os is, az 50 % ossal megpróbálnám, csak tartok tőle hogy a ragasztást feloldja, Ha felülröl belenézek a telített vizü akváriumban, a frontüvegen ottvan telibe a fehér réteg, ha szemböl nézem nem látszik csak tompítja az üveget olyan mint ha mindig zavaros lenne a víz, ha kiszárad a fala kifehéredik, mint a vízkő,víz éri eltünik,
2016. jan. 6. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!