Mire van szüksége az axolotlnek? (TÖBBI LENT. )
Szeretnék axolotlt tartani, és ebben kérnék segítséget.
Természetesen utánaolvastam, de érdekel olyanok véleménye is, akik tartanak/tartottak már axolotlt. A kérdéseim a következők lennének:
Milyen bagy akváriumra van szükségük (nem csak literben, hanrm méretben is érdekel). Azt olvastam, hogy 150l elég nekik, szerintetek is? 30 cm-nél nem nőnek nagyobbra? Tarhatóak egyedül? Milyen a számukra ideális hőmérséklet?
Mindig 24C+ van a házban, nyilván megokdanánk, hogy fűtetlen, hűvös helyre (ha kell pincébe...) kerüljenek, de nyáron mégiscsak meleg van. Van számukra valamilyen speciális hűtőberendezés?
Milyen növényzet mehet hozzá?
Nem tartottam még, ezért csak a technikai részhez szólnék hozzá.
Ha ilyen hideg vizű állatot tartanék, 100%, hogy hűteném a vizüket!
Ez nem az a klíma, amiben megmaradnak, egyszerűen nem jó nekik.
Vízhűtő létezik, mondjuk negyed millióért.
Viszont ha veszel használtan egy pici hűtőgépet, meg egy kis vízpumpát, akkor 10-15000 ft-ból nagyon hatékony hűtőt össze lehet hozni.
A hűtőt 2 helyen, ahol nincsenek fontos csövek (oldalán) ki kell fúrni.
A vízpumpa megy az akváriumba.
Rá egy jó hosszú cső. A cső megy a hűtőbe, az egyik lyukon, ment feltekered spirálba, hogy minél több legyen bent. (Annál több hűl)
A másik lyukon jön vissza az akváriumba a víz.
A hőmérsékletet a pumpa vízátfolyásának mértékével, és a hűtőben lévő cső mennyiséggel tudod szabályozni.
Egyébként biztos, hogy csináltatnám az akváriumot, mert a kész gyári aksik nem olyan arányúak.
Neked inkább lapos kell.
Hogy mekkora... amekkora elfér, minél nagyobb.
Ment a zöld kéz:)
Akkor 100x40x30-as aksit szerzek be, ha megfelelő.
Vízhőmérsékletnek milyen a legoptimálisabb? Több adatot találtam sajnos az interneten, és nem szeretném elhamarkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!