Ez így jó lesz 112 literes akváriumba?
A helyzet a következő: az 54 literes aksit készülünk lecserélni egy 112 literes akváriumra. Szeretném, hogy jól érezzék magukat a halak, és bár nagyon sokat olvastam utána, fórumokat, akvarisztikai könyveket, azért itt is szeretnék véleményt.
A halak összetétele így szerintetek jó lesz?
2 ezüst molly
4 platti
4 guppi
10-15 neon
és 2 harcsa
Sajnos a beruházás mellett a külső szűrőt nem engedhetjük most meg, így erre a szűrőre gondoltunk: [link]
Ki fogja ez elégíteni a szükségleteket?
Talajnak jó, ha mondjuk egy pár liter táptalajt veszek (ADA vagy JBL), és a többit közönséges akváriumi színes homokkal egészítem ki? A növények alá táptalajt, majd a többi részre sima apró szemű kavicsokat (sajnos nagyon drágák a táptalajok, de persze a legjobbat akarom a halaknak, így ha nekik fontos akkor hát legyen)
A másik kérdésem, amire nem nagyon sikerült választ találnom, hogy milyen világítást vegyek. A LED-es világítást részesítsem előnyben? Esetleg hány lumenes legyen, milyen intenzitású, milyen színvilágú?
Nem tervezek túl igényes növényeket az akváriumba tenni, de igazából ezt sem tudom, hogy milyen fajták passzolnának egymáshoz a világítás erősségében és ilyenek. Anubias fajokra gondoltam, vízikehely, vízipáfrány, gömbmoha. Persze nem mindegyiket szeretném, és másra is teljesen nyitott vagyok.
És egy utolsó kérdés:
Garnélákat esetleg lehetne tartani velük? Mohával, vasfával esetleg?
A neonokat kivenném. Egyrészt mert sokan lennének másrészt a hidegebb vizet szeretik (max 24 fok) a többi meg a fölött érzi jól magát. Esetleg tennék bele +2 mollyt. Amano garnélával meg lehet próbálkozni, a kisebbeket nem sokat lehetne látni.
a felsorolt növények közül egyik sem külünösen igényes a világításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!