Vélemények az akváriumomról? Főként a halösszeállításra speciazálódva
3 hónapos ,bruttó 180 l 26-28 fokon ,elég erős eheim szivacsos, levegőztetős szűrővel, fa és mindenféle növények (fűfélék , mohafélék, nagylevelűek)
1 hím betta ,
2 pár kék gurámi ,
1 pár törpe gurámi ,
2 pár tetra ,
2 torokátum harcsa,
2 anci ,
6 molly ,
5 szifó ,
10 ékfoltos razbóra ,
20 neonhal .
Egyenlőre mindenki nyugodt , szépen növekednek , bár a gurámik között a szokásos harc azért folyik :)
"Nem ártana kérdezni vásárlás előtt"
mentségemre szóljon, hogy két helyen is utána érdeklődtem , elmagyaráztam hogy mit szeretnék és azt mondták határeset. Egy kicsi tapasztalatom van csak még régebbről, de akkor még minden más volt :( (heti 20-30% os vízcsere + porszívózás) Milyen külső szűrőt ajánlanál ? Én is úgy érzem hogy ez kicsit kevés, bár hitegettek hogy jó lesz.. Nagy szart
Utolsó, :D régen is voltak állatkínzó idióták, de akkor még nem volt a gyakori, hogy találkozhassunk is velük. Nem az "új akvarista nemzedékkel" van probléma, hanem a lusta buta és felelőtlen személyekkel akik lehetnek 5-10-15 de akár 90 évesek is...
Csak, hogy a kérdésre is válaszoljak: Ez rengeteg hal. Ráadásul az igényeik is eltérnek kicsit. A 20 neontól mindenképp meg kell válnod. Én a hím bettának berendeznék egy saját akváriumot. A törpe gurámikat is eladnám, nagyon aranyosak de erőszakos dögök tudnak lenni, az pedig nagyon nem lenne jó ha pl. egyik gurámi lekapná a másik kis tapogatóit. A tetra csapathal, add oda őket valakinek akinek már van belőlük jó pár darab. Meg a szűrő is kicsi lesz, de ezt már írták előttem.
A kék gurámik agyon fogják verni a törpéket és a bettát, legkésőbb akkor, amikor elérik az ivarérett kort. Láttam már ilyet (egy rokonom nem hallgatott rám), effektíve vérfürdő volt.
Nem csak az a baj, hogy húúú, 50 halad van (szúnyograzbórából nem lenne sok), hanem sok belőlük a nagydarab, testes hal (kék gurámi, anci, molly, xifó, torokátum). Ráadásul 180 literbe kevés is a belső szűrő.
#6 Tapasztalatom szerint bizonyos akváriumméret felett nincs baj a bettával, persze mindig ki lehet fogni egy kattant egyedet, de a hosszú úszói miatt lassú is és kitűnő célpont a csipkedősebb halaknak (pl. fekete tetra, molly, szifó)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!