Mit ajánlotok nekem? Milyen halakat?
20 literes maximum ivadéknevelő akváriumnak vagy csigás-garnélás akváriumnak alkalmas.
"Takarítani csak akkor szokatam, ha piszkos a víz." Ammóniamérgezés lesz, mert brutálisan túl van telepítve az akváriumod. Az ammónia pedig színtelen.
Tessék, itt utána tudsz nézni a halaid igényeinek:
Itt meg az akvarisztikának úgy általában:
Szerintem kezd a nulláról, ezeket a halakat vidd vissza a kereskedésbe, mielőtt ezeket is kinyírod, olvass utána a haltartásnak, vegyél egy akkora akvát, amiben elférnek azok a halak, amiket szeretnél. A 20 literest érdemes megtartani karantén/kórházakváriumnak, annak is nagyon hasznos.
Adj el mindent, és kezdj mindent az elejéről. Első lépés egy nagyobb akvárium legalább 60-70l, ez nem olyan nagy hogy elsőlátásra megijedj tőle, de elég nagy egy kezdő akvaristának. Olvasgass a témában, és mikor már a minimum megvan készíts egy tervet. Milyen halakat szeretnél, megnézed az igényeit, nyövényeket választasz, aljzatot, hátteret. Mindig vedd figyelembe a halak és növények igényeit a társításnál (oxigén/széndioxi, fény, meleg, víz keménység, ph). Mikor már megvan a pontos terv, rendezd be az akváriumot, halak nélkül. Hagyd "érni" a vizet 1-2hétig és utána vedd meg a tervezett hal mennyiség kb 1/3-át vagy felét. A hal mennyiségét úgy tudod megközelítőleg kiszámolni hogy 1cm kifejlett hal/1 liter víz. A következö héten vedd meg a maradék halat. És kész az akvárium.
Ez egy nagyon rövid vázlat, de megközelítőleg elég hogy nekifogj. Minden kiválasztott hal igényeinek egyszer nézz utána, hogy ne kövess el szarvashibákat amikért majd itt leontanak. Probálj olyan halakt kiválasztani amik nem túl igényesek, vagyis kezdőknek való. ez egy rövid leírás de elég ahhoz hogy tudd hogyan fogj neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!