Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 50 L-es akváriumhoz milyen...

50 L-es akváriumhoz milyen világítás az optimális?

Figyelt kérdés
Közepes fényigényű növényeket szeretnék max, vagyis azok vannak jelenleg, de a mostani világítás nem a legjobb nekik. Arra már rájöttem hogy 6500k-eset kell nézni. T8-as csövekről lenne szó, hány wattosat nézzek? Lumen? És közepes fényigényű növényeknél nem kell co2 adagolás? Köszi!

2015. dec. 6. 09:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Oké, ennyit még én is, de jelenleg egy viszonylag vékony üvegtető van az aksin, gondolom azt le kéne cserélni, mert a hő megrepeszti. Bár őszintén szólva tényleg jobban szeretnék egy méretre gyártatott tetőt, max azzal meglepem magam karácsonyra :D szal most annyira a pénz nem lényeg, csak az h technikailag kivitelezhető e.
2015. dec. 6. 10:52
 12/21 anonim ***** válasza:

Abszolút kivitelezhető, ahogy az utolsó link termékleírásában is benne van, bútorlapból gyártott tetőbe becsavarozható.

Én bútorlap helyett rétegelt lemezt (pl bükk, más kemény fa) ajánlok, vékonyabb, karcsúbb, könnyebb, tartósabb.

Nem egy nagy kaland összecsavarozni 4-5 db méretre levágott elemet.

Le kell kenni vizes alapú lazúrral, hogy vízálló legyen, és ennyi.

2015. dec. 6. 10:57
 13/21 anonim ***** válasza:
De olyat is láttam már, hogy nem fából készült tetőben volt hasonló világítás, hanem a lábain állt a lámpa az akváriumon, és alu ereszcsatornából volt ráformázva egy búra, hogy ne a szobát világítsa a lámpa, hanem lefelé visszaverje a fényt. Azt is meg lehet csinálni szépre.
2015. dec. 6. 11:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Más alternatíva, kompakt fénycsővel:

[link]

vagy 2 db ilyen:

[link]

vagy 2 ilyen, kicsit "stabilabb" minőségű:

[link]

2015. dec. 6. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:

A felső odyssea compact egyébként nem egy rossz választás, de a kompakt fénycsövet lehet, hogy megéri lecserélni egy ilyenre:

[link]

2015. dec. 6. 11:11
 16/21 A kérdező kommentje:
Nekem is tetszik az az Odyssea. Viszont annyi még h a növényekre nézve nem sok különbség van a t8 és a kompakt fénycső között?
2015. dec. 6. 11:17
 17/21 A kérdező kommentje:
A linked kapcsán találtam egy ilyet: [link] mert olvastam h a kompakt nagyon egy helyre világít
2015. dec. 6. 11:30
 18/21 A kérdező kommentje:
Persze gondolom itt csak az egyik foglalatot kéne használnom
2015. dec. 6. 11:31
 19/21 anonim ***** válasza:

Csak azért világít lokalizáltabban, mert alapvetően rövidebb, de azért úgyis van vagy 40 cm hosszú az a csapos kompakt cső.

Az is bevett szokás, hogy a fényesebb helyekre raknak fényigényesebb növényeket, az árnyékosabbra árnyéktűrőeket, ez is megoldás lehet.

54 litereshez is használják ezt a 2×24 wattosat, de oda már kéne a co2 rendszer.

1 csővel világítva jó megoldás lehet.

2015. dec. 6. 14:00
 20/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Sok segítséget kaptam!
2015. dec. 8. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!