Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vehetek még neonokat? Lennt.

Vehetek még neonokat? Lennt.

Figyelt kérdés

Tehát van egy 110 literes aksim. Van benne 3 aranyhal, 1 molly, 4 neon + csiga,algaevő.

Kérdésem az lenne:

szerintetek még belefér hogy vegyek bele még 1-2 csigát és kb 10 darab neonhalat?

Előre is köszi a válaszokat.

2010. márc. 21. 08:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Belefér még.

off: vagy lenn vagy lent.

2010. márc. 21. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem pedig már a 3 aranyhal sok. Nagyra fognak nőni, és akkor majd nem győzöd venni a neonhalakat, mert sorra eltűnnek majd.

Arról nem is beszélve, hogy a neonhal trópusi hal, és a 20 fok feletti vizet kedveli, az aranyhal pedig hidegvizi.

Jelenleg vehetsz bele neonhalat, amíg kicsik az aranyhalak, de később gond lehet.

Ráadásul az aranyhal rengeteg mulmot termel, ami terheli az akvárium vizét, nem győzöd majd takarítani. Inkább valami aljzatlakókat szerezz be neonok helyett, akik tisztogatják, és megmozgatják a talajt.

2010. márc. 21. 10:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Azért kell a két csiga. Évek óta van akváriumom, nem most akarok aranyhalakat belevenni, két közepes és egy nagy van.

De lehet igazad van, inkább akkor elajándékozom az egyik aranyat kertitóba, és jönnek a neonok.

2010. márc. 21. 11:26
 4/8 A kérdező kommentje:
egyébként én úgy tudom h az aranyhal megfér a rajban úszó halakkal.
2010. márc. 21. 11:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Az aranyhal tényleg elfogyasztja a kisebb halakat, plusz tényleg túl meleg neki az a víz, ami a neonoknak jó. Megcsipkedi az almacsigák csápjait is. Az akvárium viszont még elbírja a 10 neont, elég nagy hozzá.
2010. márc. 21. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
az aranyhal nem bántja a neont ha kis kora óta együtt van tartva velük én olyan 3-4 centisen vettem a boltba a neonok mellé most 10 centis és nem bántja őket sőt a guppi meg is támadta ez a szerencsétlen meg egészbe lenyelhette volna de inkább menekült am a guppit már elajándékoztam:D
2010. márc. 21. 17:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Az aranyhalakat vagy rajtuk kivül az összes halat vedd ki.És ha az aranyhalak maradnak akkor többet ne tegyél.Megnőnek az aranyhalak és megeszik a tövvit.
2010. márc. 21. 20:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Az egyik aranyhal már kifejlett példány, a másik kettő is már 2 éves.

3 neonommal ki voltak békülve, gondolom ha veszek még 10et akkor sem fognak megváltozni. :)

2010. márc. 26. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!