Milyen legyen egy 54 l-es közepesen növényesített akváriumhoz? Pár darab Neonhallal
Egy 1 db 15W T8 as fénycsőre gondoltam
AQUAEL FAN1 Plus belső szűrőevel (300 l/h)
Aquael GOLD 75W fűtés termosztáttal
JBL Manado talajal megfelelő lenne-e ?
Milyen növényekkel?
És milyen tápozást válasszak ?
Ha szabvány 54-esed van (60 cm hosszú), abban a neonok nem fogják jól érezni magukat - tapasztalat, én is megpróbáltam, váltottam is hosszabb akváriumra.
A fénycső akkor jó, ha megelégszel a kis fényigényű növényekkel (Anubias, gömbmoha, jávai moha stb.)
Fűtésből bőven elég az 50W-os.
A szűrő nem lesz elég, jobb egy nagyobb teljesítményű, amit alacsonyabb fokozaton járatsz.
A Manado jó. Vagy alá teszel táptalajt vagy ültetőtálba (pl. pet palack alja) teszel táptalajt és a tetejére Manadót.
A tápozás persze a növényektől függ.
Én a kavicstalajt szeretem, és ültetőtálba ültetem a növényeket, így sokkal kevesebb táptalaj is elég (én JBL Florapolt használok). Én megelégszem a fent említett alacsony fényigényű fajokkal, azoknak a Florapol elég, külön tápozást nem igényel, így is szépen fejlődnek.
Köszi a válaszokat
Át gondolom a halakat.
Akkor egy (450 l/h) szűrő jó lenne ?
Fénytereléssel lehet plusz fényt nyerni bár megelégszek én is a alacsony fényigényű növényekkel .
Csak a növény tartásal még nem vagyok tisztába egy kis segítség jó lenne a táptalajt azt értem de hogy folyékony szén vagy valami profito növény táp kell-e .
Szerintem egy 450-es szűrő már jó lesz.
Mint írtam, én az alacsony fényigényű növényeimhez sem fényterelőt, sem plusz fénycsövet és a Florapol táptalajon kívül más tápozást sem alkalmazok, így is szépen nőnek, metszeni is kell őket, így tudok dugványozni is.
Ha jól csinálod, teljesen sosem kell.
A táptalaj változó, amit én használok, azt évente kell. (Nálam ültetődobozokben vannak a növények, szóval ez nem gond, egyszerűen kiemelem őket és kész.)
Heti részleges vízcsere (10-30%) + időnként használt akváriumvízben kinyomkodod a szűrő szivacsát + felszívod a mulmot és kész.
Na átgondoltam a dolgokat olvasgattam még keresgéltem és erre jutottam szerintem ezeket tervezem egyenlőre mit szóltok ?
54 literes akvárium
2x15w T8 világítás
JBL Aquabasis akvárium táptalaj 2,5 liter
JBL Manado 10 liter
AQUA EL Comfortzone 50 W Gold - fűtő
AQUAEL FAN2 Plus belső szűrő (450 l/h)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!