Melyik a legjobb tápanyag rúd/golyó/tabletta gyökéren keresztül "táplálkozó" növények számára?
Ha egy növényt, kizárólag a talajból akarnál táplálni, akkor annak N (nitrogén) P (foszfát) K (kálium) valamint kis menyiségben micro elemek kellenek: vas,mangán réz, czink stb (Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo stb)
Minden elem össze tartozik, ad egy kerek egész komplex tápozást, viszont ha példa nincs kálium, akkor a többi sem épül be, esetleg nincs micro elem, akkor szintén csökken a nagy menyiségben szükséges macro elemek felvétele.
Pl itt nagy a kínálat: [link]
Fenti kínálatból van a Jbl kugeln, csak micro van benne, tehát tőle 1cm-t nem fog nőni semmi, elősegíti a vízben levő tápanyagok felvételét.
Egyet találtam ami komplex, a többiért én pénzt nem adnék, ezt: [link]
Van még a magyar neptun aquaplant, komplex műtrágyát, és növényi hormonokat tartalmaz, valamiért összefonódott a panzival, ilyen a doboz: [link]
És ilyenek vannak benne ha kibontod: [link]
A neptun nem a lag töményebb, de rajta kívül csak 1 van ami gyáriban jó lehet.
Van a DIY (csináld magad) én azt így fórumon nem ajánlom, mivel több infó kell a használatához, ha érdekel akkor google és DIY utána a tárgy, példa DIY tápgolyó, DIY talajtáp.
Olvastam rossz dolgokat erről a panzi gyökértápról, de ha Te ajánlod akkor nem lehet rossz.
Köszönöm mindkét választ!
Nekem bevált a neptun, de folyékony táp nélkül nem sokat ér.
A Seachem nem lehet rossz, ami feltűnt, hogy vannak benne mezo elemek is, ezek fontosak a növényeknek, de a kiegészítő tápokban nincsenek, vagy csak alig, ez a kálcium, magnézium, kén, eredetileg a csapvízből nyerik a növények, viszont az már nagyjából igazolt, hogy jó hatással van a növényekre, ha a növénytápok is tartalmazzák.
A neptunnal szembe állítani csak úgy lehet, hogy a Seachem árán vett neptun fel van használva, én ősidőktől 10-es csomagban veszem, gondolom a panzi van felbontva, változóak az árak, de kb 400 neptunnal kell szembe állítani a 10 darab Seachem tablettát.
Nekem 40-50 bőven elég egy lapos 75 literes hm előtérérhez, hamarosan kész lesz 3.rész, neptunnal csináltam, nyilván nem high tech cucc, de mondjuk 40 tabletta nem kerül 14360 forintba.
Szerintem a neptun ellenesek nem az árat veszik figyelembe, hanem a darabszámot, szóval nem túl erősek matekban.
Jelenleg szerintem a DIY-tól nincs jobb, én nem szretem, mert nem lehet elgyőzni metszeni. és kevés a vizből felhasznált tápanyag.
Hm előtér: https://www.youtube.com/watch?v=3c1qLDESWTM
Én ezt használom, saját magam készítem, ha nem akarsz vele vesződni írj privátot, lehet hogy tudok segíteni:
Vettem egy doboz aquaplantet, egy próbát megér..
Ha nem jön be akkor megkereslek a DIY táppal kapcsolatban.
Kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!