Milyen időközönként tisztítsam az akváriumomat?
Figyelt kérdés
Egy 54literes akváriumom van és 6 neonhal és 2 platti van benne2010. márc. 15. 18:30
11/11 anonim válasza:
Igazad van, a biotóp akvárium kérdésében. Azt csak példának hoztam fel, mert tapasztalatom szerint a dél-amerikai fajok a legkényesebbek a környezeti hatásokra, és ebben az akváriumban sikerült olyan természetes egyensúlyt beállítani, hogy szaporodtak is a halak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy csak így lehet csinálni a dolgokat, de talán így a legkényelmesebb, mert nincs más dolga az akvaristának, mint etetni és az elpárolgó vizet pótolni. Az alján persze kialakult egy lebontó baktériumokkal teli "iszap" réteg, de ezt csak esztétikai okokból távolítottam el fél- egy évente. Úgy gondolom, hogy 54 literbe a 6 neon és a 2 platty nem jelent akkora környezeti terhelést, hogy szűrő kelljen hozzá, de természetesen senkit sem akarok rábeszélni az akváriumtechnika mellőzésére. A tenyész- és nevelő akváriumokban én is folyamatosan működtetem a szűrőket, mert ott sok a hal, nincsenek növények, nagy a terhelése a víznek. Barr elméletét (és eredményeit) ismerem, valóban elismert szakember, de felhívnám a figyelmet, hogy ő a növényzet szempontjából nézi az akvarisztikát. Amúgy nem a vita volt a célom, (tudom, ez nem akvarista fórum) csak mintha kezdenénk elfelejteni, hogy mesterséges praktikák nélkül is van élet az akváriumban. Ha valakit ezzel félrevezettem, vagy megbántottam, akkor elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!