Mennyi időközönként takarítsam a 41 literes akváriumomat. És mi legyen a takarítás folyamata, pl. a halakat áttegyem másik akváriumba? Az egész vizet kicseréljem?
Tehát hogy csináljam hogy a halaknak és nekem is kényelmes legyen.
van 3 black molly,3 narancs molly, 6 kékneon, 3 gurámi, 2 algaevő harcsa. Tegnap lettek betelepítve.
kb. hetente.Mivel kicsi az akvárium gyorsan piszkolódik a nagyobb akváriumokat ritkábban kell takarítani.Először is olyan eszközöket használj amit kizárólag akváriumtakarításra használsz. mert pl.egy vödröt ne a kertből a csirkék közül vegyél elő hogy abba tedd a halakat.
Szóval legyen egy tál vagy egy vödör megtöltöd vízzel és abba átpakolod a halakat.Vagy prohárral kimerítgeted őket vagy a halasboltban veszel olyan kis hálót és belerakod abba a vízzel teli vödörbe/tálba addig amíg kitakarítod az akváriumot.Ha műanyag növények és kövek vannak benne akkor teljesen leengeded a vizet az akváriumból jól megmosod mindent.Aztán feltöltöd ujból az akváriumot.Mielőtt beletennéd a halakat az akváriumba cseppenteni kell ilyen direkt akváriumba való Sera cseppentőket (majd a halasboltban érdeklődjél vagy kérjél SEra kézikönyvet a haltartásról) utána visszarakod a halakat és ennyi.
Ha élő növények vannak akkor nem kell a növényeket kiszedegetni és minden akváriumtakarításnál trágyázó cseppentőt kell belerakni Serát vagy olyan tabletta a növényeknek amit az aljzatba kell rakni.
Hát ennél érthetőben nem tudom elmagyarázni.
Röviden annyi hogy a halasboltban kérhetsz olyan kézikönyveket a haltartásról.Én is kértem ingyen adnak és ott minden le van írva díszhalbetegségekről,akváriumtakarításról,etetésről stb.
Miért is kell a halakat kiszedegetni? plussz stressz nekik de te tudod...
fogsz 1 vödröt meg a műanyag csövet. A cső végére kötsz 1 kis tölcsért. Aztán a tölcsérrel szépen átporszívózod az aljzatot (nem kell vastagnak lenni-> nem tud leülepedni a kosz benne). Bumm ennyi, nem 1 nagy vaszisztdasz. Kb vagy 5-10 liter vizet engedj le így. Gondolom te kérdezted a levegőztetős dolgot is. Tekerd fel csutkára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!