Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyi időközönként takarítsam...

Mennyi időközönként takarítsam a 41 literes akváriumomat. És mi legyen a takarítás folyamata, pl. a halakat áttegyem másik akváriumba? Az egész vizet kicseréljem?

Figyelt kérdés

Tehát hogy csináljam hogy a halaknak és nekem is kényelmes legyen.

van 3 black molly,3 narancs molly, 6 kékneon, 3 gurámi, 2 algaevő harcsa. Tegnap lettek betelepítve.

2008. aug. 22. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

kb. hetente.Mivel kicsi az akvárium gyorsan piszkolódik a nagyobb akváriumokat ritkábban kell takarítani.Először is olyan eszközöket használj amit kizárólag akváriumtakarításra használsz. mert pl.egy vödröt ne a kertből a csirkék közül vegyél elő hogy abba tedd a halakat.

Szóval legyen egy tál vagy egy vödör megtöltöd vízzel és abba átpakolod a halakat.Vagy prohárral kimerítgeted őket vagy a halasboltban veszel olyan kis hálót és belerakod abba a vízzel teli vödörbe/tálba addig amíg kitakarítod az akváriumot.Ha műanyag növények és kövek vannak benne akkor teljesen leengeded a vizet az akváriumból jól megmosod mindent.Aztán feltöltöd ujból az akváriumot.Mielőtt beletennéd a halakat az akváriumba cseppenteni kell ilyen direkt akváriumba való Sera cseppentőket (majd a halasboltban érdeklődjél vagy kérjél SEra kézikönyvet a haltartásról) utána visszarakod a halakat és ennyi.

Ha élő növények vannak akkor nem kell a növényeket kiszedegetni és minden akváriumtakarításnál trágyázó cseppentőt kell belerakni Serát vagy olyan tabletta a növényeknek amit az aljzatba kell rakni.

Hát ennél érthetőben nem tudom elmagyarázni.

Röviden annyi hogy a halasboltban kérhetsz olyan kézikönyveket a haltartásról.Én is kértem ingyen adnak és ott minden le van írva díszhalbetegségekről,akváriumtakarításról,etetésről stb.

2008. aug. 22. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Miért is kell a halakat kiszedegetni? plussz stressz nekik de te tudod...

fogsz 1 vödröt meg a műanyag csövet. A cső végére kötsz 1 kis tölcsért. Aztán a tölcsérrel szépen átporszívózod az aljzatot (nem kell vastagnak lenni-> nem tud leülepedni a kosz benne). Bumm ennyi, nem 1 nagy vaszisztdasz. Kb vagy 5-10 liter vizet engedj le így. Gondolom te kérdezted a levegőztetős dolgot is. Tekerd fel csutkára!

2008. aug. 22. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Az előttem hozzászóló ha nem értesz az akvárumokhoz akkor ne írj semmit.Ha élő növények vannak az aljzatot nem szabad kiporszívózni és a növényekhez hozzányúlni.És akváriumtakarításnál a halakat igenis külön kell tenni egy tálba!
2008. aug. 22. 22:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de a második válaszadó nagyon bunkó. de azért az övét is köszönöm
2008. aug. 22. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan én vagyok a tapasztalatlan és a bunkó... mellesleg 5 éve tartok egy 360 literes tengeri akváriumot, szívesen küldök róla képet.
2008. aug. 23. 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A második válaszadónak igenis igaza van, ilyen hülyeséget, hogy kiszedni a halakat takarítás közben... Meg hogy nem szabad ha élő növény van talajporszívózni... inkább fogadd meg egy tapasztalt ember tanácsát, mert én a többieket ez alapján nem tartom annak.
2008. aug. 23. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek a második válaszadóval! Ki kell őket venni!
2009. máj. 2. 00:00
 8/8 anonim ***** válasza:
ti mind hülyék vagytok. A 2.-nak van igaza
2012. nov. 21. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!