Segítene valaki, Nano akváriumban?
Van egy 20 literes akváriumom, ezt szeretném megcsinálni, növényes-garnélásra!
Kell bele valami táptalaj, és ha igen mennyi az a mennyiség ami ebbe az akváriumba kell?
Aztán erre milyen réteget ajánlott rászórni? Én zúzott bazaltra gondoltam, ez megfelelő?
Vagy kvarchomok jobb lenne?
A kvarchomok sem az igazi növényeknek, de abba azért lehet ültetni.
Én általános növénytalajt mondanék inkább a növényeknek.
Nem a JBL manadót, én azt nem szeretem, túl könnyű, nehéz bele ültetni, hanem inkább bármi mást, ami sötétbarna. Pl amazonia. Jó az drága, 4400 Ft, de az elég is szerintem a 3 liter bele.
Rendben, akkor marad a kvarchomok, mekkora szemcseméret az ideális? Abból hány kg kell?
Milyen arányban legyen a táptalaj és a kvarchomok?
Pl: 2cm táptalaj 1cm kvarc?
És a növényeket hogyan ültessem, mármint először bele nyomom a földbe a gyökerét, aztán köré szórom a kvarchomokot?
Ha veszel 2 külön talajt, az össze fog keveredni az első vízcserénél, vagy a harmadiknál és sárfelhő lesz belőle.
Legyen akkor inkább csak homok, és virágboltban kapsz ilyen táprudat, pl: [link]
Ebből egyet kiveszel, 3 felé töröd és azt a 3 kis 1centis darabot beszúrod a talajba. Majd 1-2 hónap mulva, amikor ez elfogyott, akkor megint belenyomsz egy rudat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!