A húgom nem takarítja az akváriumát. Mit lehet ilyenkor
tenni a halakkal?
Az a szomorú, hogy 13 évesen több eszed volt, mint a szüleidnek és az eladónak együtt...
2015. okt. 2. 16:49
Az akvarisztika nem arról szól, hogy hirtelen megtetszik aztán ráunsz és tojsz bele. Egy akvárium folyamatos, ha nem is sok, de gondoskodást igényel. Ha egy zebrapintyet mondjuk megunsz, attól még ha szórsz be neki kaját és cseréled a vizét, netalántán néha az alatta lévő almot, akkor ő elvan. De egy magára hagyott hal, ahol saját magát mérgezi le idővel nem ilyen egyszerű.
Az akvarisztika egy csodálatos, de összetett és elhivatottságot igénylő hobbi.
2015. okt. 6. 17:33
23/29 A kérdező kommentje:
Hát a húgom ezt sajnos nem érti. A helyzet most még szörnyűbb mint volt. 1 hete kb. fogta magát elment és mikor visszajött a táskájából előhúzott 2 halas zacsit. A legrosszabb, hogy azt se tudta mit vett, csak úgy ami megtetszett... Kértem, hogy vigye vissza, mert az akváriumot azóta leengedtem és eltettem, így nem volt benne állott víz de nem volt hajlandó, belerakta a halakat a klóros csapvízbe... :( 2 neon meg is döglött pár órán belül. Most van benne 2 hím guppi, 3 platti és 3 neon. Ma meg megint takaríthattam mert az aljára volt penészedve a halkaja és a testvérem elment egy barátnőjéhez napokra... Valami ötlet, hogy most mit csináljak?
Mivel mind a szüleid, mind a húgod totálisan javíthatatlannak tűnnek, szerintem tüntesd el a halakat minél gyorsabban az elajándékozós módszerrel. Ha ápolgatod őket és megmaradnak egy darabig, akkor a húgodnak csak sikerélménye lesz. Ha eltűnnek és azt mondod, megdöglöttek, csak kiábrándul egyszer... Esetleg ha a halak elajándékozása után beszórsz egy kis halkaját büdösödni, gyorsíthatja a folyamatot.
2015. okt. 19. 10:09
Platypus ötlete is jó, vagy a másik amit tehetsz, hogy a te akváriumodnak kezeled, úgy gondozod, hogy azok a szerencsétlen halak valahogy érezzék magukat.
Fény van az akvárium felett? Ha igen, lehet tenni növényt amit segíti a szűrést.
2015. okt. 19. 21:46
26/29 A kérdező kommentje:
Mára az összes neon elhullott. :( Szegények...
Hát nem tudom, ezt az elajándékozást már egyszer eljátszottam. Lehet gyanús lenne, de azért megpróbálom. Nincs felette világítás, szóval növények kilőve. :/ Egyébként se szereti a húgom ha hozzányúlok az akváriumhoz (titokba takarítom! csak azt nem tudom, hogy nem tűnik fel neki, hogy nincs bele rohadva a kaja...). Az ő cuccaihoz tilos hozzányúlni, mert ha megteszem akkor megy hisztizni a szüleinknek. Abból én meg csak rosszul tudok kijönni.
Karácsonyra mindenképp akváriumszűrőt, világítást és élő növényeket vegyél a húgodnak, amennyiben továbbra is folytatja ezt...esetleg nagyobb akvárium sem ártana. Addig továbbra is folytasd az elajándékozós módszert a halak érdekében, hátha megunja a dolgot(remélhetőleg).
2015. okt. 19. 23:19
28/29 A kérdező kommentje:
A halacskák most már az égi vizekben úszkálnak. :) Azt hiszem jobb így nekik. A húgom végre kitakarította az akváriumot (duzzogott, de anya kényszerítette), persze teljes vizet cserélt és domestost használt, pedig mondtam neki, hogy ne. Így már csak nem vesznek neki többet...
Remélhetőleg nem. Te nem veszed át a stafétabotot?
2015. okt. 31. 18:39
Kapcsolódó kérdések: