Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A húgom nem takarítja az...

A húgom nem takarítja az akváriumát. Mit lehet ilyenkor tenni a halakkal?

Figyelt kérdés
A húgom hirtelen halakat szeretett volna és mivel ő a "kicsi" -egyébként már 13 éves- ezért kapott is pár guppit. Eleinte még takarította mert újdonság volt, de már elvesztette az érdeklődését. Ma délután beosontam a szobájába és kitakarítottam én, mert már sajnáltam az elszíntelenedett halakat. :( Most szép színesek, de kb egy hét és újra koszos az akvárium, mert nem kapnak enni 3 napig aztán egy negyed doboz haltáp rájuk borul a gazdi jóvoltából. A kereskedésbe nem hiszem, hogy visszaveszik őket... Valami ötlet?

2015. szept. 25. 17:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

A húgom erősen kamaszodik, csak a felelősség tudat valahogy nem jött együtt azzal, hogy nagylány akar lenni. Nem vagyunk éppen jóban. Megkérném én a szüleinket, hogy vegyenek bele dolgokat de sajnos ha én kérem akkor nem fognak venni, a húgomnak megvennék de ő meg úgy vélekedik róla, hogy: Minek ezeknek ilyen, ezek csak halak.

:/ Végül a weboldalukra írtam, egyik se veszi be.

Az a nano akvárium nagyon szép. :)

2015. szept. 25. 18:49
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerintem inkabb segits a hugodnak, beszeld meg vele hogy kellene egy kisebb szuro, par noveny es akkor nem tartana semmibe tisztantartani az akvariumot, mert igy elegge ontisztulos lenne, 2 hal mellett. Ha felno es tullesz ezen a korszakan vissza fogja majd segiteni, hidd el.
2015. szept. 25. 20:39
 13/29 anonim ***** válasza:
Neveld meg a húgodat!
2015. szept. 26. 07:15
 14/29 Platypus ***** válasza:
A facebookon van két nagy akvarista csoport, ott az akvarista.hu, index fórumok...stb, ezeken mind meghirdetheted, hogy guppi ingyen elvihető. Ha nem az isten háta mögött laksz, hamar lesz jelentkező.
2015. szept. 26. 07:20
 15/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom megnevelni. A szüleink neki mindent megengednek mert ő a "kicsi". Több durva dolgot is csinált már, de elengedték neki, pár hal miatt pedig végképp nem fogják megbüntetni. Valamiért nem akarják felfogni, hogy azok a halak is élőlények és hiába nincsenek olyan összetett érzelmeik attól még szükségük van arra, hogy gondozzák és szeressék őket.

Nem az isten háta mögött lakok :D szóval meghirdetem, otthon meg majd azt mondom, hogy megláttam, hogy megdöglöttek így lezuttyantottam őket a WC-n. Ha minden jól megy nem fog ezek helyett másik halakat követelni. :)

2015. szept. 26. 10:06
 16/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek.
2015. szept. 26. 10:08
 17/29 Pendulum92 ***** válasza:

Mutass neki pár egészséges, dúsabb növényezettségű kevés karbantartási idővel rendelkező akváriumot, hátha kedvet kap.

(Neked amúgy miért nincs akváriumod?)

Ha nem is direktbe csinálod, nézegess képeket, nyiss meg párat, és "véletlen" hagyd ott, hátha megnézi.

2015. szept. 28. 15:38
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Dobd be őket egy mély kútba..ott nem olyan hideg a víz hogy megfaggyanak..csak megne igya őket valaki
2015. szept. 28. 21:59
 19/29 A kérdező kommentje:

Szerencsére le tudtam őket passzintani. :D Egy ismerősöm kérdezte, hogy áll a húgom az akváriummal. Megmondtam neki az igazat és felajánlotta, hogy átveszi őket a saját guppijaihoz. Nagyon örültem. :)

Nekem azért nincsen mert mikor 13 voltam (olyan idős mint a húgom) sikerült kikönyörögnöm egy akváriumot. 45 liter volt. Nagyon örültem. :) Kinéztem a halakat, milyen hőmérséklet, mennyi fér bele, stb. A szüleim előre közölték, hogy a testvéremmel közös, gondoltam: Oké, semmi baj. Aztán eljött a nap mikor elmentünk a halakért a kereskedésbe... A szüleim még a mai napig is ha szóba kerül az eset csúnyán néznek...

Bementünk, elmondtam milyen halat abból mennyit, persze az eladó még ajánlgatta ott az algázót meg ilyeneket... de nem hagytam magam elcsábulni. Ragaszkodtam ahhoz amit elgondoltam. :) Aztán a húgom hirtelen elkezdett mutogatni, hogy olyat, meg olyat... :( Apa bólintott, eladó csomagolt. Az aranyhalat és a vitorlás halacskákat egyértelműen felismertem a zacskókban... meg volt valami kisebb is. Néztem őket a zacsiban a pulton és ők meg csak pislogtak rám (tudom h nem tudnak), de akkor is. Ők szenvedtek volna, melegük lett volna, fáztak volna, éheztek volna, stb...

Visítva kezdtem el bőgni és közöltem, hogy nem kell akvárium, rakjuk vissza a halacskákat. Az eladó úgy nézett rám mint a véres rongyra. Addig hisztiztem míg apukám elnézést kért és haza mentünk. Üres kézzel. Mindenki haragudott rám, eladták az akváriumot, szűrőstül, aljzatostul, mindenestül...

Na ezt most jól esett leírni... pedig a kérdésemnek nagyon nem ez volt a légyege. :D

2015. szept. 29. 18:34
 20/29 anonim ***** válasza:
Mondom én, hogy kell az a kút...
2015. okt. 2. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!