54 literes akváriumba 8-10 amanda lazac, cseresznye garnélák mellé milyen halat lehet még rakni?
Én feltettem egy facebook csoportban ezt a kérdést még régebben, többen írtak, elsősorban tapasztalat alapján kértem válaszokat.
Az amanda lazac egyértelmű, nálam ők lesznek, jelenleg kék neonok vannak, de ők már öregek, majdnem 100% hogy amanda lazacot veszek a Red cherryk mellé.
Ezeket írták: erythromicron, boraras brigittae, Aplocheilichthys Normani, Nannostomus beckfordi, Nannostomus marginatus,
Ezt még bemásolom: "amanda lazac, boraras brigittae, erythromicron aztán a bohóccsuka különböző változatai ez utóbbival kicsit nehéz eléggé érzékeny meg szeret kiugrálni az akváriumból de a vízfelszín közelében van szinte mindig így ártalmatlan a garnélákra az amandák mellé ilyen egyéni kis halnak nagyon jól néz ki már h ne csak egy csapat legyen az akvába nano halakból... vagy ott van még a galaxy razbóra... sztem a legjobb választás az amanda mert ők úsznak a legszebben osztályba... a brigittae is nagyon érzékeny én eddig csak vadon fogott példányokkal találkoztam... az erythromicron meg ilyen félig meddig csapathal meg én úgy vettem észre h kell belőle legalább 20 db h egyáltalán előjöjjön... az amandával akármilyen kis csapatot is tartottam mindig megmutatta magát... de itt ezeknél a nano halaknál is előfordul h elkapnak egy két nagyon kicsi garnélát ami annyira nem rossz dolog mert elképesztően szaporák... vagy még tudnám mondani neked a fecskendező pontylazacot (copella arnoldi) ami szintén veszélytelen ő is a vízfelszín közelében úszkál és hát vele is hasonló a baj mint a kis fogasponttyal h nagyon szeret kiugrálni de mondjuk neki az ugrándozás hozzátartozik a létfenntartásához"
Hozzá értő válasznak tűnik.
ha jól gondolom, akkor kezdő lehetsz! Ezek a halak amiket felsoroltál nem egyszereű halak, profi akváriumosoknak valóak, ahol figyelnek a vízkeménységre összetételére, van megfelelő világítás stb...
kb szerintem elég is ez a halmennyiség.
"ha jól gondolom, akkor kezdő lehetsz! Ezek a halak amiket felsoroltál nem egyszereű halak, profi akváriumosoknak valóak, ahol figyelnek a vízkeménységre összetételére, van megfelelő világítás stb...
kb szerintem elég is ez a halmennyiség."
már melyik nem számít egyszerű halnak? az amanda? vagy a törpe harcsa? vagy a fecskendező ami lágy vizi lévén a legkeményebb vízben is állandóan szaporodik? kb 2 éve akvarizálok nem tudom ez mennyire számít kezdésnek... de mondhatni a legapróbb dologra változásra is odaszoktam figyelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!