Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért tátoghatnak szaporán a...

Miért tátoghatnak szaporán a halak?

Figyelt kérdés
Most azért nem annyira gyorsan,de az előbb,mikor cseréltem a vizet,és visszalöttyintettem őket,nagyon gyorsan tátogtak.Lehet az izgalomtól?Vagy valami más?És miért nem uszkálnak olyan gyorsan a neonhalak?mindig csak állnak egy helyben...
2008. szept. 8. 16:46
 1/9 A kérdező kommentje:
ja,és mikor alszanak?este,mikor sötét van?
2008. szept. 8. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Oxigénhiány miatt szoktak tátogni.Szerintem nem köthető napszakhoz a pihenésük.
2008. szept. 8. 18:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Van nekik növény,az termeli az oxigént.Ha minden jó neki,akkor nem tátog?
2008. szept. 8. 18:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"visszalöttyintettem őket" - ez már rosszul hangzik.

Mekkora akváriumod van, és hogyan tisztítod Te ezt az akváriumot? A halakat nem szedjük ki vízcserekor, óriási stressz nekik! Én nem izgalomnak nevezném, hanem félelemnek! Nyilván emiatt tapasztaltad, hogy "gyorsan tátognak". És ez a halaknál a lehető legrosszabb dolog, mert nagyon hamar legyengül az immunrendszerük stresszes környezetben, és könnyen lebetegszenek.

A neonhalak nem olyanok mint pl. az elevenszülők, nem rohangálnak az akváriumban, szépen elvannak majdnem egész nap egy helyben, egy csoportban. Általában növények árnyékába vonulnak. De próbáld ki működő szűrő mellett hogy egy kis szúnyoglárvát adsz nekik, ők lesznek a leggyorsabbak!

Éjszaka (sötétben) pihennek (a nem éjszaka aktív) halak. Ilyenkor lelassul az anyagcseréjük, a neonokon észre veheted hogy kifakulnak, a guppyjaim nekem leveleken, szűrő tetején pihennek, mollyk az aljzaton fekszenek.

A növények általában nem termelnek annyi oxigént, hogy elég legyen a halaknak, így szűrő is kell!

2008. szept. 9. 06:52
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

na igen, oxigénhiány.

amúgy ki az az elmebeteg aki azt mondja, hogy ki kell szedni a halakat? ezt honnan szedik az emberek? úgy elbeszélgetnék egy olyannal aki ezen az állásponton van, hogy "márpedigahalakatkiszedjük".

2008. szept. 9. 17:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Az akvárium kicsi,kb.2 literes,szóval nincs benne vízszűrő,és hetente 1x ki kell cserélnem teljesen a vizet,mivel az aljára lerakódik a kaja és az ürülék.Nem tudom méshogy megoldani,kiveszem őket.Van más ötletetek?
2008. szept. 9. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon vékony gumicsővel "porszívózd" fel akkor az aljzatról a maradékot meg ürüléket. 2 liter bizony kevés, és ha jól értem neon van benne? Neki kellene levegőztető! Nem tudom hány halad van benne corydoras pl. megoldaná a kajcsimaradék gondját, de ő nem szeret egyedül lenni, 2 liter kevés... Ha gondolod vegyél csigát amilyen tetszik (csak vigyázni kell mert könnyen elszaporodik), a kajamaradékot eltakarítja, az ürüléket pedig leszívod óvatosan, és utánaöntöd a friss vizet. Ezt tudom tanácsolni, jobb mint kiszedni minden alkalommal a halak(at).
2008. szept. 10. 16:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Van benne 3 csiga.3 neonhal van benne.Köszi a választ,de hogy érted a gumicsöves felszívást?Mivel szívjam fel?
2008. szept. 10. 18:10
 9/9 anonim ***** válasza:
93%

Egy kb 1 m hosszúságú gumicső Neked elég. Van aki berakja a vízbe a cső egyik végét, a másik végét megszívja, és az odakészített vödörbe vagy lavorba leengedi a trutyis vizet. Csak ha nem vagy ügyes a szádba megy:)

Én úgy csinálom, hogy feltöltöm csap alatt a gumicsövet teljesen vízzel, befogom mindkét végét ha már tele van, az egyik végét az akváriumba teszem, a másikat a vödörbe irányítom. A lényeg hogy a vödör amibe leengedsz, mindig legyen lejjebb mint az akvárium,(tehát az a vége amin keresztül kifolyik a víz) mert csak akkor működik :) Aztán szépen felszívod az aljzatról a szmötyit. Remélem érthető voltam. Gyakorolj előre egy kis tál vízzel ha gondolod. Remélem menni fog!

2008. szept. 11. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!