Miért tátoghatnak szaporán a halak?
"visszalöttyintettem őket" - ez már rosszul hangzik.
Mekkora akváriumod van, és hogyan tisztítod Te ezt az akváriumot? A halakat nem szedjük ki vízcserekor, óriási stressz nekik! Én nem izgalomnak nevezném, hanem félelemnek! Nyilván emiatt tapasztaltad, hogy "gyorsan tátognak". És ez a halaknál a lehető legrosszabb dolog, mert nagyon hamar legyengül az immunrendszerük stresszes környezetben, és könnyen lebetegszenek.
A neonhalak nem olyanok mint pl. az elevenszülők, nem rohangálnak az akváriumban, szépen elvannak majdnem egész nap egy helyben, egy csoportban. Általában növények árnyékába vonulnak. De próbáld ki működő szűrő mellett hogy egy kis szúnyoglárvát adsz nekik, ők lesznek a leggyorsabbak!
Éjszaka (sötétben) pihennek (a nem éjszaka aktív) halak. Ilyenkor lelassul az anyagcseréjük, a neonokon észre veheted hogy kifakulnak, a guppyjaim nekem leveleken, szűrő tetején pihennek, mollyk az aljzaton fekszenek.
A növények általában nem termelnek annyi oxigént, hogy elég legyen a halaknak, így szűrő is kell!
na igen, oxigénhiány.
amúgy ki az az elmebeteg aki azt mondja, hogy ki kell szedni a halakat? ezt honnan szedik az emberek? úgy elbeszélgetnék egy olyannal aki ezen az állásponton van, hogy "márpedigahalakatkiszedjük".
Egy kb 1 m hosszúságú gumicső Neked elég. Van aki berakja a vízbe a cső egyik végét, a másik végét megszívja, és az odakészített vödörbe vagy lavorba leengedi a trutyis vizet. Csak ha nem vagy ügyes a szádba megy:)
Én úgy csinálom, hogy feltöltöm csap alatt a gumicsövet teljesen vízzel, befogom mindkét végét ha már tele van, az egyik végét az akváriumba teszem, a másikat a vödörbe irányítom. A lényeg hogy a vödör amibe leengedsz, mindig legyen lejjebb mint az akvárium,(tehát az a vége amin keresztül kifolyik a víz) mert csak akkor működik :) Aztán szépen felszívod az aljzatról a szmötyit. Remélem érthető voltam. Gyakorolj előre egy kis tál vízzel ha gondolod. Remélem menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!