A fagyasztott halkajától nem lehet bajuk a halaknak?
Statisztikailag nem kizárható, a gyakorlatban nemlétező probléma. De ha már annyira aggódsz, akkor vegyél artemiát vagy fehér szúnyoglárvát. Előbbit sós vízből gyűjtik, az utóbbit meg igen tiszta vízből, ezért a fertőzésveszély esetükben tart a nullához. Összességében sokkal több előnnyel jár a fagyasztott etetése a szárazzal szemben, mint az a csak papíron létező kockázat.
Más problémák viszont előfordulhatnak. A fagyasztott tubi és a vörös szúnyog megárthat az érzékeny bélrendszerű halaknak, ahogy a nem fagyasztott verziójuk is.
Ha a tárolás nem volt megfelelő és valamikor szállítás közben felolvadt, majd visszafagyasztották, akkor csúnya ételmérgezést okozhat.
De igen.
Általában nem, de pl a tubifexet gusztustalan módon tenyésztik, aztán simán lefagyasztják.
Abból jobb az élő, mert azt hazaviszed, pihenteted, megvárod míg jól kiszarja magát, és csak úgy adod oda.
(ja, a fagyasztástól 99%-ban nem pusztulnak el a kórokozók)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!