Olvassz fel először egy fél kockát, és apránként adagold nekik. Ha elég volt nekik, akkor úgysem foglalkoznak utánvel viszont ha még az utolsó falatoknál is ráúsznak adj nekik még.
A műanyag etető kosár a harcsák miatt nem a legjobb dolog, mert ők nem mennek le a kajáért, de a többinek sem kell. Elkapják a vízben, miközben süllyed le...
2015. júl. 27. 16:12
2/6 A kérdező kommentje:
Felolvasztottam egy felet de hamar eltüntették.A guppiknak nagyon ízlett.szinte bunyoztak érte a dániókkal.a neonoknak és a coryknak szerintem nem is jutott.
Eddig csak lemezessel és szárított vörös szúnyoggal etettünk de úgy hírlik a fagyasztottnál nincs jobb
2015. júl. 27. 16:20
3/6 Salx Narval válasza:
Az etetőkosár élő Tubifexhez való a döglött nem tud kijönni, halak nem tudnak enni belőle. A fagyasztott tubit is érdemes átmosni, tedd egy kis szűrőbe és gyenge vízsugár alatt olvaszd fel, ill mosd át. Tegyél a szűrő alá egy edénykét, hogy ne csepegtesd végig a szobát (mint én eleinte:D) és mosd az akváriumvízbe. Pohárba is teheted egy kis vízzel és abból öntheted az akváriumba. Ne egyszerre löttyintsd bele, hanem részletekben. 1-kocka 1 napra elég, de adj mellé egy kevéske jó minőségű tápot is, algatabletta is lehet, lényeg, hogy jó minőségű és változatos kaját kapjanak. Fagyasztott szúnyoglárvát is vehetsz ha elfogyott a tubi, azt is szeretik és azt is mosd át főleg ha vörös. Én általában 3-4 féle tápot és ugyanennyi fagyit tartottam otthon és még egy kis forrázott zöldségfélét is adtam. Élő eleséggel is etettem de ettől sokan félnek, mondjuk a sórák teljesen veszélytelen és talán még izgalmas is lehet a keltetésük eleinte, később a felnevelésük. Ennyi halnak a legkisebb kiszerelés bőven elég. Végül is arra akartam utalni, hogy nem jó csak egyféle kajával etetni.:D
2015. júl. 27. 16:43
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
Panzi száraz vörösszúnyogot kapnak még pluszba.Bár erről sokan azt írják hogy eza legalja kaják között van:-) nekem úgy tűnik izlik nekik persze ettől még lehet rossz minőség.
Az előző gazdijuk meg csak lemezessel etette őket.
Euro-pet lemezes tápot kaptak mindig.ezt adta is hozzájuk:-) Ebből 1 liter 800 ft.Szigetszentmiklósi gyártmány.olcsó és eszik.
2015. júl. 27. 16:57
5/6 Salx Narval válasza:
Hát, nem épp erre gondoltam amikor a tápokat említettem mint kiegészítő élelmiszer.:D A granulált, tablettába préselt és lemezes haltápokra gondoltam amiből nem kell feltétlenül a prémium minőség pl ADA, Hikari,stb de azért gagyit sem érdemes venni mint pl aqua Food. A köztes termékek közül érdemes választani pl Tetra, JBL, SERA, természetesen a teljesség igénye nélkül soroltam fel néhány márkát. Amiből fagyasztott is van felesleges szárítottat venni. A Panzi aránylag olcsó termékeiről megoszlanak a vélemények én úgy vagyok vele, hogy van amivel elégedett voltam, de volt olyan granulátum és lemezes kajájuk is amit eldobtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!