Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A beteg hal kapkodja a levegőt...

A beteg hal kapkodja a levegőt, szine kifakul, estére elveszti egyensúlyát és reggelre fejjel lefelé szemezik az aljzattal. De a levegőt látványosan gyorsan szedi addig. Sügereim vannak. Mi lehet a baja? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Többször volt már ilyen velem, és furcsa mód azt hinném hogy mérgezés, de nemértem akkor a többieknek mért nincs semmi baja. Most a legutóbbi épp ma reggelre hunyt el. Hétfőn vettem, még aznap gyönyörködtem benne hogy milyen szép násztáncot jár-milyen intenzivek a szinei, aztán tegnap már láttam rajta hogy nem a többiekkel úszkál hanem félrevonult és kapkodta a levegőt, ma reggelre meg meghalt. De egész héten jól és sokat evett. Karanténozva egyik sincs, zacsiból egyből akiba megy a hal, előtte pihen 1-2 órát és óránként hozzáadok a hal vizéhez kb 30%i akis vizet.

180 lityis akvárium

belső szürő 200 literre való + aktiv szén

25-28 fokos viz

2008. szept. 7. 07:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet hasvízkór vagy túletetés.Esetleg már betegen vetted meg a halat.Több oka is lehet.
2008. szept. 7. 12:10
 2/2 A kérdező kommentje:

hasvízkór - az imbolygáson kivül egy tünetet se produkálnak (se kidülledt szemek, se elálló pikkelyek), viszont volt hasvizkóros a csapatban, ami el is pusztult olyan 1-2 hónapja, azóta ment az akiba dezinfekt is meg kékitő is meg serrás vitaminok-baktopour

túletetés - naponta 1x esznek kevés tubifexet, ill. reggel este pár szem granuláltat (fehérje-zöldeleség), tényleg csak keveset.

Üzletben 1 hétig figyeltem a most elpusztultat, nemtünt fel rajta semmi különös. Mig meg nem vettem... :)

2008. szept. 7. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!