500 liternek jó ez az összeállítás?
-500 literes akvárium
-Hagen Fluval FX6 szűrő
-Fűtő milyen legyen?
-Aljzat vagy homok vagy bazalt
-Dekoráció kövek,ágak,pár növény
-Halak 1pár narancsvörös tigrissügér,1pár frontosa,1pár arany akara,1pleco
-Világítás milyen legyen? (mert növény nem igen lesz benne)
Légyszíves írjatok ha nem jó a halössze állítás vagy hogy ti milyen halakat tennétek bele és még mi kell meg kb mennyibe fog kerülni.
Az akváriumot jövő nyárra szeretném megvalósítani.
Fűtő 300 W os legalább legyen.
A halakat gondold át még át-
A festea (tigrissügér) hatalmasra nő,a diszhal.info ajánlással szemben legalább 210x70 alapterület kell. Szóval alaphangon 800-900 liter.
A másik, h afrikai sügeret nem tartunk dél-amerikaival. Az afrikai kemény lúgos vizet igényel, az amerikai pedig lágyabb savas vizet. Mellesleg lehet meg se tűrnék egymást. A frontozát pedig nem is párba tartjuk hanem 1 hímre akár 5-6 nőstény is kell.
A világítás legalább legyen egy 120cm-es cső. Max 2db.
A halakat neked kell tudni, h mi tetszik. Az arany akara jó lehet 500 literbe a plekóval. Mellé még egy esetleg kettő faj mehet.
Igen áramoltató is van csak elfelejtettem odairni.
a tigris sügér pedig nagyon szép
"a tigris sügér pedig nagyon szép" Megnéztem. Tényleg csodaszép, pedig én nem igazán szeretem a sügéreket.
De 2000 ismert sügérfajból majd csak tudsz találni olyat, ami hasonlóan gyönyörű és megfelelő számára az akváriumod mérete is. Nem megfelelő akváriumban, társaságban szenvedtetni őket nem érdemes: ha nem is fordulnak fel, a stressz miatt nem fognak rendesen fejlődni és igazán lenyűgözően kinézni.
Ahogy a többiek mondják, alapvetően azt kellene eldöntened, hogy dél-amerikai, közép-amerikai vagy valamelyik afrikai tóból esetleg folyóból származó sügéreket szeretnél, mert nagyon másak az igényeik.
Fűtő: ekkor akváriumba én biztos 2x 150 Wattot vennék. Így, ha valamelyik bedöglik, kevesebb kárt tud okozni.
(Velem aztán halilag nem vagy kisegítve, Cleithracara maronii-s társas akváriumot csinálnék, vagy ha nagyon muszáj több nagy testű sügért választani akkor a Geophagusok között néznék szét. Azaz randa, barna halakat :P)
Természetesen lemondok a tigrisügér párról meg a frontosákról.
1 pleco biztos lesz benne,1pár arany akara is, mellé miyen kissebb halakat lehet 1párt vagy 1hím 3nőstény arányba (kisebb testű)
Ja és pécsi vagyok, körbejárta a város halboltjait és arany akarát sehol nem találtam ,kerdeztem rendelésre de nem rendelnek, honnan szerezzek be akarákat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!