54 literes aquael akváriumba milyen halakat?
Szeretem a szumátrai díszmárnákat, guppikat, vitorláshalakat, öves díszcsíkot.
Miből és hány rakható össze egy közösségbe ezekkel variálva? Esetleg más kezdőnek is jó hal? /van a családban profi segítő ha kell, de inkább magam szeretnék boldogulni/.
Szerintem díszcsíkból max egyet, mert az megnő nagyra, nálam 15centis lett.
A vitorlás is bazi nagyra nő, nálam az 12 centis eddig, és már a 90 literes akvárium is kezd kicsi lenni neki ahogy látom.
A díszmárna nem tudom mekkorára nő.
Guppi, vörös neon, fekete neon, zebradánió, black molly <- ezekből lehet több, ezek kicsik maradnak és tök könnyű őket tartani :)
Nekem 20 literes aksiba van 3db törpe gömbhal és 2db darázsgéb ezek nagyon mini halak, de ezek a kedvenceim.
Ezek csak élő vörös szúnyog lárvát, és tubifexet esznek, és kicsit sós vízbe vannak, nehéz tartani, mert ha a törpe gömbhal 9 napig nem kap élő kaját, megdöglik.
Szóval csak ügyesen, hogy mit vásárolsz.
Inkább kérdezd ki a boltos véleményét is.
Amúgy meg csinálhatsz pl sügeres akvárumot is,
a kék afrikai süger is jól néz ki, csak oda akkor semmi más nem mehet, mert a sügerek minden halat felfalnak ami nem sügér, és kell nekik sok bújkáló, mert mindnek kell külön egy lakás, ezek terület védők :)
Ha leadótól kérsz segítséget vigyázz nehogy átverjenek!
Nagyobb boltokban eladhatnak beteg halakat is, hogy ne maradjon a nyakukon de általában nagyon rendes eladók vannak.
Szerintem kezd inkább egyszerűbb, könnyen gondozható halakkal. A szumátrai díszmárna az szerintem kissé hamis, így nem érdemes. Az öves díszcsík meg tényleg túl nagyra nő és marha drága. A guppit megcsipkedi a vitorláshal a hosszú úszója miatt. Én a következő halakat javaslom:
Platti (1 hím, 5 nőstény)
Black molly (1 hím, 2 nőstény)
Vitorláshal (1 db)
Vörös neonhal (10 db)
Pakisztáni díszcsík (2 db)
Kékfoltos páncélosharcsa (3 db)
Algaevő harcsa (1 db)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!