Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nektek mennyre karcos az aksitok?

Nektek mennyre karcos az aksitok?

Figyelt kérdés
enyém 2 éves de azért már van rajta pár karc köztük olyan is ami elég zavaro (frontüvegen) Probálok vigyázni hogy ne legyen több de mégis egyre többlesz. Valszeg azért mert szemcsés az aljzatom és ahogy tísztítom az üveget a szivacs és az üveg közé kerül mindig a pici kőszem . Mit tudnék csinálni?
2015. aug. 1. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Kb. semennyire. Vigyázz jobban a tisztításnál.
2015. aug. 1. 23:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Próbáld ki ezt. Nekem van ilyen algakaparó, szerintem jó:

[link]

2015. aug. 2. 01:00
 3/4 Salx Narval ***** válasza:
Nálam is homok van, tény, hogy óvatosan kell tisztítani az alját. Én mágneses algakaparót használok és utoljára hagyom az alsó részt, ezt különös gonddal, lassan végzem, ügyelek rá, hogy ne keverjem fel a talajt. A vízkőcsíkot ha van sohasem erővel kaparom le, itt szivacsot használok amit előtte kevés sósavba mártottam és utána kicsavartam. Ezt akkor végzem, ha már pár vödör vizet leszívtam és jóval alatta van a vízszint. Ezzel a szivaccsal megnedvesítem a csíkot és megvárom, hogy feloldódjon, utána a már vízzel leöblített szivaccsal tisztára törlöm. Egy törlés után öblítés, ahányszor kell, én egy kis vödröt viszek, hogy többször öblíteni tudjak. Az a kevés sav ami az üvegen marad teljesen ártalmatlan ennyi vízben. Viszont a sósav használatához használj gumikesztyűt és vigyázz vele, ha gyerek vagy még, ecettel csináld, vagy kérd meg a szüleidet, hogy segítsenek.
2015. aug. 2. 03:17
 4/4 anonim ***** válasza:

"Mit tudnék csinálni?"

Ha van háttered, vagyis nem térelválasztó az akva, akkor fordítsd meg, a karc mentes hátulja kerüljön előre.

2015. aug. 2. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!