Mechanikai szűrőt hogyan kell csinálni, használni?
Kaptam egy akváriumot, van hozzá szűrőakvárium is alul, ahol cikkcakkban tud folyni a víz.
Van hozzá 2 nagy szivacs, akkorák, mint egy tégla kb. Egy szatyornyi biolabda, egy kisebb szatyornyi kerámiagyűrű. Utóbbi kb 1 centis, elég tömör. Van egy nagy tálnyi lávakő is, illetve siporax.
Ezeket milyen sorrendben tegyem be? Utóbbi kettő gondolom inkább biológiai szűrőként működik, ezért azt a végére kell rakni.
Az elején lévőket, illetve az összeset is kis kosarakba akarom tenni, hogy ki tudjam venni. A mechanikai részen lévőket milyen sűrűn kell kiszedni, átmosni? Na és ugye milyen sorrendbe pakoljam be őket?
Köszi!
A szennyezett víz elsőnek a mechanikai anyagokon haladjon át, vagyis a kerámián, szivacson, utána a ritkább bio szűrőanyagon, majd a sűrűbb bio szűrőanyag jön, befejezésnek a finomabb, sűrűbb szűrőanyag van.
Nálad valahogy így: kerámia, bio labda, durva szivacs, siporax, lávakő. A legvégére tehetsz finomabb szivacsot, vagy perlon vattát ha van.
Ja, kimaradt a tisztítás, erre nem lehet konkrétat mondani, sok tényező van ami befolyásolja menyi idő alatt tömődnek el az anyagok, pl halak mérete, menyit etetsz, és a szűrőakvárium átmérője is lényeges, milyen gyorsan halad benne a szivattyú felé a víz.
A szűrőanyagokat teheted gazdaboltban kapható fűszerpaprikás rachel zsákba is, méterre árulják, 25-30 ft métere.
Köszönöm szépen!
A krumplis zsákon, harisnyán gondolkodtam én is, de éles az üveg széle, és szerintem kihasítaná, ezért akarok valamilyen masszívabb dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!