Hogyan tudom olcsón lágyítani a vizet a diszkoszhalaknak RO szűrő nélkül?
Hosszabb távon a legolcsóbb a RO szűrő, diszkosz tartásához min havi 400 liter lágy víz kell, ehhez vízkeménység függvényében 1-6 arányban számolva kb 3000 liter víz kell, nálunk ez csatornadíjjal 1500 ft tehát 3,75 ft 1 liter lágy víz előállítása literenként.
Van a kevert ágyas gyanta, ha nincs posta díj akkor 4 liter gyantával megoldható aminek a regenerálása 4000 ft így 10 ft 1 liter lágy víz. Azzal számolni kell, hogy 3000ft körül mozog az ioncserélő gyanta literje elsőnek, majd a regenerálása olcsóbb utána.
R,O szűrő 25000ft körül kezdődik, napi 150 liter hozammal, hálózati víznyomástól is függ a napi hozam. Változóak a víz árak, nekem 500 ft 1m3, de 8km -el távolabb, falun csak 180ft tehát ott még olcsóbb a lágyítás, ha 700 liter vizet számolok 100 liter lágy víz előállításához akkor csak 1,26 ft literje.
Nézd meg a víz számlát, és számolj utána, hogy éri meg jobban, és egyáltalán menyi literes az akvárium, menyi a harmada, a víztömegnek, menyi a hálózati vized keménysége az sem utolsó szempont.
Az 1-es mindent leírt, ezen nincs mit túlmagyarázni.
A diszkoszozáshoz tök alap egy RO szűrő, és nem is a leggagyibb fajtából.
Összköltséget tekintve csepp a tengerben.
Ha itt elakad a projekt, akkor az felejtős.
Kell az RO. Nekem egy ilyen van
Hát most nem tudom féléve, vagy 1 éve vettem. Legyen 1 év. Már most 10 nk-s víz jön belőle. Már kéne cserélni a szűrőbetéteket, hogy megint nulla legyen. Tengeri halak még egész jól bírják a 10 nk-t is, de a diszkosz nem bírná az kényesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!