Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halakat tarthatok...

Milyen halakat tarthatok benne? Ez egyáltalán jó akváriumnak?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok. (Még nem is tartottam halat)

Azt szeretném még megkérdezni, hogy milyen fajtákat (kisméretű maradjon) lehet együtt tartani ebbe az üvegben:

[link]

[link]

2010. márc. 5. 20:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
A neonhal az csapathal.. Minimum 6-8 db kell egy akváriumba! Ebben állatot ne nagyon tarts, max csigát! :)
2010. márc. 5. 20:58
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Tarisznyarákot?! Az tengeri állat, alapból nem lehetne így tartani...

Ebbe az üvegbe inkább ültess növényeket, csinálhatnál belőle mini floráriumot, vagy tarts benne kisebb vízi csigákat. (Maláj tornyos csigát, pl.) [link]

Ha veszel egy állatot, mindig olvass előbb utána, mik az igényei.

Szerintem tök jól nézne ki, ha 1/4-éig megtöltenéd többször átmosott sóderrel illetve apró kaviccsal, 1-2 alacsony növésű vízi növényt beleültetni, és csigákat rakni bele. A tornyosak nem eszik meg a növényt, azok lennének a legjobbak.

Halat semmiképpen se vegyél bele!

2010. márc. 5. 20:58
 13/31 A kérdező kommentje:
ez a csiga mennyi db-ja? hol lehet kapni?
2010. márc. 5. 21:25
 14/31 anonim ***** válasza:
www.akvarista.hu szerintem ha halazni akarsz, itt kell kezdened. ráadásul ebookjuk is van, tele marha fontos dolgokkal! Maláj tornyos csigát szerintem úgy dobják utánad:) itt az akvaristán biztos van valakinek pár elajándékozható, elcserélhető. Ha élőlényen gondolkodsz, mindig olvass nagyon előre, h mik az igényei... a gömbaksiba szerintem is csak növényt tegyél, halat semmiképp!
2010. márc. 5. 23:33
 15/31 anonim ***** válasza:

Szia.

Vegyél egy téglalap alakú 20 literes akváriumot (1600Ft)

abba már jobban lehet építkezni.

Nekem van kettő.

Az egyikben van 2db törpe tarisznyrák,

aljzatnak csincsillahomok, a két végében 2 nagy kő.

Félig van töltve vízzel hogy a köre kimászhassanak a rákok mert azoknak kell szárazföldi rész is,

a finom szemcséjű homokban viszont imádnak turkálni.

A másik 20 literesbe pedig van 3db törpe gömbhal, meg 2db darázsgéb, aljzatnak jávai moha (azt rátekertem damillal egy műanyag rácsra, úgy néz ki mintha be lenne füvesítve az alja) van benne egy kisebb vasfa, arra is rá damiloztam egy kis mohát. Ez tele van töltve vízzel, és ebbe raktam egy kicsi szűrőt is.

Szerintem mind a kettő baromi jól néz ki és nem nagyok.

Ha érdekel lefotózom :)

2010. márc. 6. 09:01
 16/31 anonim ***** válasza:

Egy 20 literesbe már be tudsz rakni egy mini szűrőt, így abba rakhatsz monsjuk 6db vörös- vagy fekete neon halat.

Ha meg nem akarsz szűrőt venni, akkor halak közül csak a betta jöhet számításba, abból 1db-ot rakhatsz bele

Ez másnéven sziámi harcos hal, ha kettőt raksz, kinyírják egymást, vagy ha elé raksz egy tükröt, akkor megtámadja saját magát :) Létezik kék betta is az sztem jól néz ki.

Annak nem kell levegőztető, mert az feljön a víz tetejére levegőt venni.

2010. márc. 6. 09:20
 17/31 anonim ***** válasza:

szia !!!!

semmiképpen ne vegyél bele halat

ki fognak pusztulni a másik meg h nem tudnak állandó célpontot kiszúrni maguknak meg fognak "bolondulni":(

na meg nemsokára be is tiltják !!!

2010. márc. 6. 11:17
 18/31 anonim ***** válasza:

nem nem ebbe semmilyen állatot ne vegyél :)

nem szabad :)

2010. márc. 6. 11:18
 19/31 A kérdező kommentje:
lécc ifotózd lee :-))
2010. márc. 6. 12:41
 20/31 anonim ***** válasza:

Itt vannak a kicsi akváriumok, lefotóztam:

Ebbe van egy 1cm vastag 3d-s háttér is, alul jávai moha, vasfa, 3db törpe gömbhal, 2db darázsgéb:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ebbe van csincsilla homok, kövek és 2db törpe tarisznyarák, a homokban a sok ragya az a rákok lábnyomai, de most épp aludtak valahol a kövek mögött, így nem tudtam a rákokat lefotózni.

[link]

Ebbe föld+kavicsba ültetve van mini kardfű + hínár,

algás kövek, meg egy kék betta:

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 7. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!