Ecettel tisztítottam az akvárium hátterét. Lehet ebből baj?
A heringre is tesznek ecetet, mégsem bánja...
Mosogasd még
Mindaddig, amíg el nem tűnik a szag
40-50 mosást szoktunk csinálni a sódernál is. Egyébként miért kellett ekkora pucolást eszközölni?
Ennyi ecet?...kb másfél méter széles domborzatos háttér, úgyhogy kifektettem a kádba, és meglocsoltam vagy fél liter ecettel. Középtájt nagyon algás volt, gondoltam ettől kipusztul ha nem is tudom rendesen mindet lesikálni.
Azért kell ez a nagygenerál, mert magas volt a foszvátszint a vízben és az aljzat volt a hibás. Megvetettek velem a boltba egy direkt növényeknek való aljzatot, hogy azt tegyem alulra a kövek alá, de nem szabad kimosni...én meg így tettem sajnos...Csoda, hogy elég jól működött 1 évig kb így is, mondjuk hetente tisztitottam az alját, meg vízcsere, de tudtam, hogy nem lehet megúszni, hogy kicseréljem az egész aljzatot. Ráadásul ettől a foszvát szinttől mindenféle algák is szaporodásnak indultak, így ez adta a végső lökést, hogy most aztán neki kell esni.
Szerintem azért van algád, mert nem elég nagy a szűrőd.
Én is vettem szűrőt beraktam a 90 literesbe, és a szűrő mellett nem volt alga, a többi része mg tök algás volt.
Aztán vettem egy brutálabb szűrőt, jó drágán, egy olyat ami 100-200 literesig jó, azt raktam be a 90 literes akváriumba, és most nincs alga sehol, a halaknak meg jó nagy a sodrás, de élvezik, mindig szembe úsznak vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!