Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mikor lehet a halakat a vízbe...

Mikor lehet a halakat a vízbe tenni, ha már be van rendezve az akvárium?

Figyelt kérdés
Az állat kereskedésben nekem csak egy napot mondtak, hogy addig kell járatni a vizet és utána vegyek egy halat, ha jól érzi magát akkor minden jó. Viszont itt már mást is olvastam. 1-2hetet...
2015. jún. 27. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nézz utána előbb az egésznek mielőtt ebbe belefognál, mert könnyen kudarc lehet a vége, ha az eladók által mondottra hallgatsz.

Írd le az akvárium méretét és a szűrő típusát, így lehet hozzá választani megfelelő halat, amit majd a feltöltés után 3 héttel telepíthetsz be(ne az eladótól kérdezd, hogy melyik hal való bele).

Ezeket olvasd el: [link]

[link]

2015. jún. 27. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:
1-2 hetet de várj szerintem 2 hetet
2015. jún. 27. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt a ha lenne gy.k statisztika, akkor az jönne ki, hogy a legtöbb hal az első héten pusztul el, utána látszólag rendbe minden majd a 14. még vannak elhullások.

Elsőnek az ammónia öl, utána a nitrit, ami ammóniából keletkezett, a nitrit szint a második héttől apad, a harmadik hét végére lehet mondani, hogy biztos elszaporodtak azok a baktériumok, amik a nitritet lebontják.

Ennek ellenére többen írták már, hogy a 3 héten betett halak is elhullottak, volt akinél az összes, vagy azért mert nem szórt haltápot, nem imitálta a halak szennyezését, vagy azért mert még kellett volna idő példa a penészedő fáknak, esetleg sok volt a nem megfelelő állapotú növény, de volt olyan is, aki variált a 3 hét alatt, pl teljes vizet cserélt egyszer, vagy fertőtlenítőt töltött az akvába.

Bármikor lehet resetelni a kialakulóbban levő biológiát, onnantól van egy tisztulás, pl fertőtlenítőnél, és újra ketyeg a 3 hét.

2015. jún. 28. 09:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! De akkor ha kitakarítom valamikor az akváriumot, akkor mikor tudom a halakat visszatenni?
2015. jún. 28. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!