Van egy 60l-es aki amiben van egy aquael fan2-es belső-szűrő. A kérdés az, hogy hogyan állítsam be mert ha a lapát lefelé van akkor a növényeket nagyon mozgatja. Ha felfelé akkor alig mozog az alja. Ha lapát nélkül akkor meg forognak a halak?
Manadonál én 6-8 havonta átmozgatom a talajt, előtte szűrőtakarítás, hogy a szűrő szedje össze a koszt, és 50%vízcsere, más rendszeres tisztítás nincs, nagyon szellős, laza talaj, szinte olyan könnyű mint a mulm, így mást csinálni nem is nagyon lehet vele, meg felesleges is, mert nem rothad be.
A vízfelszín mozgatása mindig a legfontosabb, minél jobban fodrozódjon, mozogjon, ha ez teljesül nem sok gondod lesz, a mulmal manadonál nem kell foglalkozni.
Nekem 2db fan1 szűrte a 75 literesem éveken keresztül, soha nem porszívóztam, és nem volt akkora flow sem, minden akváriumnál csak és kizárólag a vízfelszín mozgására figyelek.
Példa itt beraktam hátra a szűrőket: [link]
Már külső szűrő van, sokáig csak a sarokból nyomta a front üveg felé: [link]
De sok volt az áramlás, így 2 hónapja csak függőlegesen felfelé nyomja egy esőztető, így mozog a felszín, de nem viszi el a növényeket semerre. [link]
Fenti akváriumnál soha nem lesz talajmozgatás.
Az éves talaj átmozgatás ilyen: [link] halakat én nem szoktam kivenni, soha nem volt egyiknek sem sem baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!