Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az anyámért tesznek színezé...

Mi az anyámért tesznek színezéket a haltápba?

Figyelt kérdés
2015. jún. 18. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
A különböző színű darabokkal jelzik a szemek más összetételét.
2015. jún. 18. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem az a lényeg, hogy a halad gusztusosnak találja, hanem hogy Te annak találd és megvedd. Ez igaz a kutyatápokra is. A tápokat a gazdinak adják el, nem az állatnak. Az én kutyáim pl. nem eszik meg a színes (zöld, piros) tápokat. Pszichológia!
2015. jún. 18. 17:19
 3/9 anonim ***** válasza:
az erdekes,ha nem eszik meg,ugyanis a kutyak nem latjak a szineket....:)
2015. jún. 18. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 Nem a színnel van baja a kutyusnak, ahhoz a színhez tartozó ízzel.
2015. jún. 18. 17:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Bizony marketing az egész. A kutyák meg ugyan a színeket állítólag nem látják, de a színek szürke megjelenésének tónusát biztosan meg tudják különböztetni. Azt meg nyilván nem vizsgálták, hogy a különböző színezékek a kutyák ízlelőbimbóira hogyan hatnak. Lehet, hogy a zöld színezék íze a kutyák számára nem "jó".
2015. jún. 18. 17:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem látják, nem is a látvány miatt nem eszik meg, hanem mert más az íze. A "pszichológia" szót rossz helyre írtam a mondatban és félreérthető volt, ez nem a kutyákra vonatkozik, hanem az emberre. Az ember a kutyájának is saját gusztusa után válogat elsősorban.
2015. jún. 18. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem a fagyasztott haleledelek váltak be:

artemia, mysis, krill, dalphina, fehérszúnyoglárva, grindál, cyclops, vörös plankton, darált tubifex, halhús és kagyló mix. Ezek ilyen kockákba vannak és nincsenek színezve: [link]

A lemezes és a pellet kajákat csak kiegészítésnek használom, mert hiába írják rá, hogy az összetétel hamu és színezék, az annyira nem győz meg.

2015. jún. 18. 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:
A kutyám a fagyasztott zöldborsót is megeszi, fagyott állapotában, pedig nem hiszem, h az olyan finom. A száraz tápot nem eszi olyan örömmel. A húst szereti legjobban, ezért legtöbbször húst kap.
2015. jún. 18. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:
8# de legalább természetes. Sok kutya szereti a zöldséget, viszont nem szeretik a zöld színű "izéket". Ez csak a gazdinak tűnik gusztusosnak. De hogy ne kanyarodjunk el a halaktól, (mert ugye mindenki a kutyákkal példálozik, mert abból van több), a halakra is igaz lehet, hogy Te azt hiszed, hogy az élénkebb színű táp jobb, de valójában az állatnak minél természetesebb az összetevő, annál jobb és nem a színekre megy. Nekünk, embereknek nyilván a friss rózsaszín hús a gusztusos, és a friss zöld színű zöldség, és ez alapján kiindulva színezik a tápokat, legyen az hal-, kutya-, vagy macskaeledel. Ezért írtam, hogy az embereknek adják el és nem az állatnak. Ezért válogatja ki a kutyám is a piros színű tápot a tálból, mert nekem hiába tetszik a színe, neki valószínűleg nem tetszik az anyag, amitől szép élénk piros színe lesz. A halak sem szeretik.
2015. jún. 18. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!