Tudna ajánlani valaki acetonban oldódó színezéket?
NY.Á.K. rajzoláshoz acetonnal hígított körömlakkot használok. Jól állja a maratást, de nem látszik eléggé, nehéz észrevenni a hibákat.
Lehetőleg por alakú kellene. A Colorin ruhafestéket már próbáltam, nem jött be.
Köszönöm a választ Ferenc!
Valaha volt a Politúr és Vegyi Ktsz zöld tusa, tökéletes volt, csak eltűnt. Azután jöttek a nyák rajzoló acetonos tinták, de már ilyen sincs. A kereskedelem nyák-filceket akar ránk tukmálni, ami könnyen kezelhető, elegáns, csak nem megbízható.
Kevertem egy adag katyvaszt acetonból, és körömlakkból. A következő adagra már van ötletem, de a most kevert adagot akarom följavítani.
Lila indigópapírt használtam a 'kéklakk' (gyanta+alkohol) színezésére, tökéletesen bevált.
Szerintem az acetonban is maradéktalanul oldódik, és (minthogy nem tartalmaz kormot) nem képez üledéket.
Egy a gondom, fogalmam sincs, kapható-e még a papírboltokban az a régimódi, kissé ragacsos lila indigó?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!