Van egy 100 literes és egy 10 literes akváriumom, melyikbe milyen halakat tartsak?
a 100 L-sbe rakahtsz 3-4 aranyhalat és mellé vmilyen kissebeket...
a 10-L-sbe pedig rakj sztem guppikat
Nekem 90 literbe van
1db vitorlás (öreg kb 10-12centis),
1db díszcsík (ez is megvan pár éve, kb 12centis)
1db gömbhal (ez úgy fél éves),
4db black molly,
4db zebradánió, 3db algaevő.
Ha kaját adok nekik, a díszcsík mindig üti-veri a gömbhalat a vállával, de a gömbi akaratos és még így is nagyon sokat tud enni. Degeszre zabálja magát, nnagy lesz a hasa, de másnapra lefogy :)
Az algaevők azok az "anubias" növényen szoktak lógni,
a black mollyk meg az összes növényemet lezabálják ( azokra haragszom).
A zebradániók meg olyanok, ha belenyúlok a vízbe akkor odajönnek, és elkezdik csipkedni a kezemet.
Persze olyan halat tartasz, ami neked tetszik.
Nekem a zöld gömbhal a kedvencem.
10 literbe rakhatsz talán egy bettát, de nem javaslom.
A bettát szokták egyedül tartani mini akváriumba, de én is próbáltam, és a kis aksiba nem csinált semmit sem , elég unalmas volt, csak egész nap állt ott durcásan.
Aztán átraktam egy nagyobba, ami tele van növényekkel, és van benne 2db törpe tarisznya rák is. Ott pl jól elvan.
Úszkál a növények közt, bebújik a kő mellé, és néha bebújik a rák mellé is ,de akkor a rákocska jól belecsíp a seggébe, ezért arrébbúszik.
A betta a szűrőt utálja, mert lebegnek a nagy uszonyai össze-vissza és ha megy a szűrő, akkor nem tud rendesen úszni :)
A sziámi harcoshal tökéletesen megvan a 10 literes akváriumban. Tegyél az aljára nagyobb homokszemeket vagy vörös folyamikavicsot és tegyél bele néhány csomó jávai mohát vagy kevésbé igényes növényeket. A nagyobb akváriumba szerintem tegyél valamilyen csapathalat, vitorlásokat és elevenszülőket néhány harcsa vagy csíkféle társaságában. Én a következő összeállítást javaslom:
10 literes akvárium:
Sziámi harcoshal vagy Betta (1 db hím)
Vörös tisztogatógarnéla vagy Red cherry garnéla (2 db)
Csíkos almacsiga (5 db)
100 literes akvárium:
Mexikói kardfarkúhal vagy Xifó (5 db nőstény, 1 db hím)
Vitorláshal (1 db nőstény, 1 db hím)
Kék gurámi (2 db nőstény, 1 db hím)
Vörös neonhal (20 db)
Kékfoltos páncélosharcsa (3 db)
Pakisztáni díszcsík (2 db)
Algaevőharcsa (1 db)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!