Egy Sera Fil Bioactive 130-as szűrő elbír egy 80 literes akváriummal, neonhalakkal?
Minden káros anyagot nyilván egyik se tud lebontani, ezért kell a rendszeres részleges vízcsere.
Egy komoly belső szűrővel, ami megfelelő áramlást biztosít, elég lehet 80 literhez.
Önmagában esélytelen.
Szerintem bőven elbír 80 literessel, 11 wattos a szűrő, elégnek kell lennie magában.
A siporax nitrátig jó, tehát az ammónia, és a nitrit szint tartható alacsonyan, de az is a baktériumoknak köszönhető nem a siporaxnak.
Tetrában ami hasonló lehet teljesítményre az ex600, annyi hogy a tetra csonkoknál mért teljesítményt ad meg, ami 600L/h a valóságban 300 L/H körül van az akváriumban, én gond nélkül szűrők vele 115 literes akváriumot, igaz nem dupla, hanem csak 1 esőztető cső van, azt hiszem 6 luk.
Nem ismerem a sera szűrőt, a kiirt watt miatt bőven elég kell, hogy legyen.
A watt az egy dolog, én sem azt mondtam, hogy ne enné az áramot...
Viszont a sera alapból 300 l/h-s, ami akkora térfogatú szűrőközeg ellenállást leküzdve, ha beérik, nagyon jó, ha marad belőle 120-150 l/h.
Az meg harmatgyenge, biológiai szűrésre jó lehet, de arra, hogy elégséges áralmást is csináljon, édes kevés.
Ez konkrétan másfélszeres vízforgatásra képes óránként.
A duplája lenne a minimum.
Én úgy tudom a sera, eheim, valós értéket ad meg, a többiek pedig 1,5-2x értéket, legalábbis külső szűrőknél.
Tehát a terta ex600, és a sera szűrő hasonló valós teljesítményen van, mindkettő 300 körül van ami rövidebb esőztetővel szerintem elég.
Pl a JBL e900-as szűrőm 900-ra van kiírva, tiszta szűrőanyaggal, új állapotban, 450L/h az akváriumban, én 200 literest szűrők vele egyedül, teszi a dolgát rövidebb esőztetővel.
A tertra is közel dupla értéket ad meg, az ex 700 (nekem nincs) új állapotban 400 L/H nem 700.
A sera értéke szerintem valós, képtelenségnek tartom, hogy 150 L/H értékkel csorogjon.
A sera se különb, meg az eheim se.
Mondjuk a régebbi eheimek elég erősek voltak, valyhogy "nyomatékosabbak" már ha egy ilyen meghajtást lehet így jellemezni, tehát annyira mondjuk nem esett le a teljesítmény.
Ha mondjuk egy atman leesett a felére, az eheim a 2/3-ára.
Sera külső szűrőm sose volt, mindig egy túlárazott árunak gondoltam, de kb 100%, hogy köszönő viszonyban sincs a 300 l/h-nak.
És egyébként simán el tudom képzelni a 150 l/h-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!