A halak tényleg kiugorhatnak az akváriumból? Ha igen, akkor célszerű az akvárium fölé tenni valami lapos dolgot?
Figyelt kérdés
persze lyukakkal2010. febr. 23. 15:42
1/7 anonim válasza:
Én egyszer a tescóban voltam, és az akváriumbnak háttal álltam, amikor egy ponty rámugrott! Azt a rémületet sosem felejtem el, amikor kb. 2l vízzel együtt nekem vágódott! Még jó, hogy nyár volt! Egyébként díszhalakra is tudok példát! Igen! Valami sűrű rácsos, vagy hálószerű dolgot is rátehetnél!
2/7 anonim válasza:
Igen! Nekem nem egy halam halt már megy úgy, hogy rosszul tettem rá a tetejét az akváriumra, kiugrott a hal, és mire megtaláltam már meghalt :(
3/7 A kérdező kommentje:
Tényleg? Én ezt nem tudtam. Először, mikor mondták, azt hittem, hogy csak viccelnek. Köszi a válaszokat!!!
2010. febr. 23. 15:51
4/7 anonim válasza:
Nekem is folyamatosan ugráltak! :)
Én 2 üveglapot raktam az akváriumra úgy, hogy az akvárium 2 szélénél is hagytam el helyet, és a 2 lap között is volt hely. Remélem érted. Háló azért nem jó, mert beleakadhat.
5/7 anonim válasza:
Szia!Nekem plexi lap ban az egyik akvárium fölött a másik felett meg egy rendes akváriumi tető,üveglap is jó megoldás.A plexivel az a baj,hogy a párátol és hőtöl elkezd összehajlani,ugyhogy forgatom hogy visszapúposodjon aztán ujra fordithatom...dehát min 1 hét mire eldeformálódik,kibirom.A páncélosharcsák pl különösen hajlamosak a kiugrásra.Gyorsabban jön fel a kelleténél kajáért agy levegőért és már a földön találja magát.Nem egyszer hallok koppanást ahogy nekicsapódik a hal a tetőnek:)Szerencsétlen...de jobb mint egy nagy esés és a kiszáradás.
6/7 Salx Narval válasza:
Legcélszerűbb lefedni egy üveglappal, úgy, hogy maradjon egy kis szellőzőrés.A tető és a vízszint között legalább 3-4cm kell hagyni.Ha kevesebbet szeretnél hagyni, akkor inkább átlátszó hálót feszíts a tetejére.Ha elég magas az akvárium és nem gond a 8-10cm távolság a vízszint és az akvárium teteje között, akkor nem kell rá semmi, kivéve, ha nagyon ugrálós halaid vannak, pl baltahasú lazac.
7/7 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 24. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!