A szomszédunk tavában nagyon sok az ebihal (nem tudom milyen fajták) Talán varangyosbéka ebihalak. Adhatok néhányat az ékszerteknősömnek?
Szia.
Szerintem rakhatsz az akváriumába(vagy amibe van). El tudja dönteni, hogy kell-e neki vagy sem. Bár ha nem eszi meg és a lakásba van akváriumban akkor vigyázz nehogy egyik reggel békakuruttyolásra ébredj.
1. A békák védett állatok. Kivétel nélkül az összes. Az ebihalak elpusztítása bűncselekmény.
2. A békák teste méreganyagokat tartalmaz. Néhányé egész sokat, másoké csak minimálisat. Véletlenül fejlettebb varangyebihalat pecázol, és megmérgezted a teknősöd.
A vadállatoknak meg szabad enni az ebihalakat, embernek viszont nem szabad még befogni sem. Nem én találtam ki, a törvény mondja. A különbség, hogy egyik a természet része, és mint olyan kiegyensúlyozott.
Másrészt a teknős nem tudja eldönteni mi jó neki és mi nem. Ami mozog, azt megeszi. Ha nem mozog de jó szagú akkor is. A teknősök leggyakoribb betegségei a különböző vitamin- és ásványianyag-hiányok, amiket mind a helytelen táplálás okoz. A teknős nem fogja otthagyni csak azért, mert nem megfelelő valamelyik kaja. Szerintem akár egy halálosan mérgező állatot(pl. kőrisbogár) is simán felfalna ha épp az orra előtt kapálózna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!