Csináltam élesztős CO2-t növényes aksiba 2L kólásüvegbe. Ez vajon meddig tart ki? Egy hét?
2 liters kólásüvegbe raktam fél kiló cukrot, egy fél darab élesztőt, és az üveget majdnem tele raktam vízzel.
A kpupakját kifúrtam, FBS-el beleragasztottam egy csövet, a cső másik végére meg egy porlasztót raktam, azt belelógatom az akváriumba, és műxik.
Nyomja a széndioxidot a vízbe,
ez a növényeknek kell, h ne rothadjanak el.
Arra lennék kiváncsi, hogy mennyi ideig műxik egy ilyen bekevert cucc.
Á köszi. Nem igazán tudtam a mennyiséget, hogy miből mennyi kell, és első nap mikor bekevertem, nem csinált semmit, de másnapra úgy beindult hogy csak na.
Nyomja ezerrel a széndioxidot.
Meg van egy PH mérőm is, mértem a csapvizet: 7,65 PH.
A növényeknek pedig 6,5 PH kellett volna.
Most 2 napja megy az élesztős cucc,
most mértem PH-t az akváriumban újra, és lement 6,4-re
szóval teljesen jó lett az is. Szerintem lejjebb nem fog menni. Van benne 5 kicsi hal, eddig jól bírják.
A sima vizeset azt nem értem.
Vizet rakok egy másik üvegbe, bele egy csövet.
Az üveg vízbe belelógjon a cső vége, vagy ne?
A cső másik végét az akváriumba?
De az hogy szedi le a képződő fehér réteget a víz tetejéről? Ezt nem értem. Tuti nem így kell csinálni.
Magyarázd már el légyszi, nálad hogy van ez összerakva?
Mit hova kötsz?
Jaaaa, vagy lehet h mégis értem :)
Szóval van az élesztős üveg.
A második sima vizes üveget az élesztős után kötöm.
Aztán a sima vizesből nyomom a csövet az akváriumba.
Így kell?
Nyomok bele külön levegőztetőt is a halaknak.
Az élesztős palackot pedig úgy csináltam meg, hogy a csöbe közbeiktattam egy kis "cső elosztó"-t, amin kis műanyag csap van, azzal tudom szabályozni, ha kinyitom a másik felét, akkor kevesebb CO2 megy a vízbe.
De az úgyis látszik a halakon ha túl sok a CO2.
Ha sok lenne, akkor felmennének a víz tetejére levegőért kapkodni.
Áhá, köszi, szóval mint ez csak házilag :)
Még elég ronda nálam a kólás flakon. Kéne helyette valami szebb, pl. egy biciklis kulacs alumíniumból, csak azok túl kicsik, 2 literesbe biztos nincs, na mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!