Bazalt talaj megdobta a pH-t, a legmagasabb szintre. Mivel csökkentsem?
A bazalt új, ázott és most forráztam ki, betettem rá a vizet, megmértem a pH-t, és kiugrik a skáláról olyan magas.
Mivel csökkentsem le? normális ez?
Ha sikerül beállítani, nem fog ingadozni a pH?
Kivétel nélkül minden talaj változtat a vízparamétereken, (kivétel az akváriumba alkalmatlanok) van ami emeli, van ami csökkenti az értékeket, legyen az keménység vagy ph érték.
Alapból tehát normális jelenség, én nem csinálnék semmit. X idő múlva stabil lesz, addig ha kompenzálni akarod az értékeket csak ingáztatod le-fel a ph értéket, attól rosszabb meg nincs, károsabb mint egy stabil de magasabb ph.
Ott a manado, emeli nem is keveset az értékeket, soha senkinél nem okozott problémát ez, páran mérték, ők aggódnak csak egyedül.
"páran mérték, ők aggódnak csak egyedül."
Én is mértem annó, hogy a manado az egekbe küld mindent, próbáltam tenni ellene, majd rájöttem, hogy nem lehet, hiába kevertem ki 10nk vizet, másnap 20nk volt, a halak élnek virulnak, nem lett semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!