Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Érdemes venni Sera Aquatan-t...

Érdemes venni Sera Aquatan-t egy kezdő akvaristának?

Figyelt kérdés
hát nem a legolcsóbb cucc....de ha ettől a halak erősebbek lesznek, akkor lehet megérné, nem tudom, mennyire éri meg
2015. ápr. 19. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Ezen csodaszer előtt az akvaristák nem is tudtak halakat tartani... Mit gondolsz, miért lenne jobb a halak számára, ha a vizükbe még valami kémiai adalékanyag kerülne ??
2015. ápr. 19. 20:13
 2/8 Platypus ***** válasza:
91%
Ez nem halerősítő varázsszer. A csapvízből távolítja el a klórt és a nehézfémeket. A többi a termékleírásban blabla. De ha a vizet a csere előtt egy napig pihenteted, a klór magától is kimegy. Én használok hasonló terméket, mert ártani nem árt, de sokan sikeresen akvarizálnak mindenféle vízkezelő nélkül.
2015. ápr. 19. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Frissen indított akváriumnál könnyebb a kezdés vele, kisebb, kényesebb akváriumoknál használom én is rendszeresen, jelenleg nincs egy száll algám co2 nélkül, makk egészségesek a halak, nem merem kihagyni az aquatant soha, mivel több akváriumot vele kezdtem, és valamiért engem kikerül az alga, megvan egy konkrét receptem, ennek indulója az aquatan, és a neptun biostart, még érett akváriumnál is.

Vannak sokan, akik szerint semmi nem kell, nekem 4 évesek a neonok, papíron már a végüket járják, nálam két éve aquatanos vízben vannak, 2 évesen kaptam a halakat, így nem hagyom el, valószínű soha, nem változtatok semmit, az algamentes akváriumon.

2015. ápr. 19. 22:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Félre értés ne essék, nem kell csodát várni az aqzatantól, van mindenkinek egy jó sok összetevős ki kísérletezett receptje, nekem az összetevők listájába 3 akváriumnál szerepel a vizelőkészítő, nem merem elhagyni, mivel bevált.
2015. ápr. 19. 22:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Mint előttem is említették: nem csodaszer.

Három dolgot tud:

- eltávolítani a vízből a klórt

- és a nehézfémeket

- valamennyire stresszmentesít, segíti a halak nyálkahártyájának újratermelődését.

Utóbbi csak akkor izgi, ha cidri van és valamiért sérül a halak nyálkahártyája: pl. kihalászás-szállítás-kihalászás vagy baleset. Amikor az egyik halam egy fél éjszakát üdült a padlómon, akkor azért nagyon örültem, hogy tartok itthon.

Én minden vízcserénél használom, mert egészen egyszerűen nincs helyem vödrökben vizet tárolni.

Igazán erősek meg akkor lesznek a halaid, ha megfelelően tartod őket.

2015. ápr. 19. 23:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem használok aquatant, nem költök erre, ellenben szoktam keverni a csapvízbe egy kis lágy vizet, mert a tavakban, bizonyos halak élőhelyén lágyabb a víz.

RO víztisztítóval készítem a lágy vizet, ami tisztább lesz, mint a csapvíz. A készülék előszűrője nagyon saras szokott lenni, abból látszik, hogy mennyi kosz jön a csapból. A víz sem mindenhol egyforma. Volt amikor itthon csípte a torkomat a klór, máskor iható volt. A másik lakásban meg fura, savanyú mellékíze volt a víznek.

Gondolom nem mindegy milyen csövek vannak a házban, melyikből mi oldódik ki.

Nálunk sokáig ólom cső volt a falban, az lyukadt ki először, utána kicserélték rézre, majd a réz is szétment egy helyen attól, hogy állandóan változtatja valaki a víznyomást. Egyszer gyenge a nyomás, máskor meg nagyon erős. Nem tudom hogy azt ki nyitogatja. A házban valaki, vagy a vízművek. De végülis mindegy, mert így legalább korszerűsödik a ház és minden csövet kicserélnek jóra.

2015. ápr. 20. 17:52
 7/8 A kérdező kommentje:

ok, és az úgy jó, hogy használom a halak betelepítésekor, hogy kicsit oldódjon bennük a stressz? (aztán, mikor elfogy a 100 milis flakon, már nem fogom használni)

Szóval így jó lenne?

(am mindenkinek megy a zöld pacsi ;) )

2015. ápr. 20. 19:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudni mit értesz a halak betelepitésén alatt, egy akvárium indításánál 100 féle bonyodalom léphet fel, nagyon hosszú a lista, penészesedés, opálosság, hártya a vízen, váladék a tereptárgyakon, barna alga, stb Lehetnek tecnikai gondok a bútorral, az üveggel, világítással, szűrővel, fűtővel, de szimplán az is lehet, hogy az akvárium választott helye máshol lesz.

Van még a vizuális látvány, sokan az akva beüzemelése után kezdenek jobban belemélyedni a témába, majd 6 alkalommal átrendezik az akvát, sokszor még talajcsere is van.

Fentire minimum 3 hetet kell szánni, maximum nincs, akkor jöhetnek a halak, ha minden tökéletes, nélkülük is jól vizsgázik minden.

A vizelőkészítő, mellé baktérium kultúra a kezdettől segít, nem akkor amikor bekerülnek a halak, gerinctelenek.

Sokan rettentően nagy tévedésbe vannak a baktérium kultúrával kapcsolatban, azzal is kell várni, főként pedig nem a baktériumok miatt jó, hanem a szűrőanyagra gyakorolt pozitív hatása miatt érdemes használni, nálam top a neptun biostart, egy komolyabb szűrőtisztítás mindig használom.

Tehát van 3-4 hét üres járatás, már ez idő alatt sokat segít a vizelőkészítő, de mindig az akvárium kényessége lényeges.

Egy 100 literes akváriumba nem 100 liter víz van, az első feltöltésnél megy bele a legtöbb, mivel a talaj ilyenkor ázik át. A továbbiakban a vízoszlop magasság számít, annak a harmadát kell lecserélni, kb 10 cm vizet mivel nincs is teli töltve az akva.

Kb egy 100 literes akváriumba normál részleges vízcserénél 20 hét mire elfogy egy 100ml aquatan, 1000ft körül mozog, ez havi kemény magyar 50ft

Aki a mai világban 50ft-on spórol annak úgy kell.

Persze ha nagyobb az akva akkor több kell, ilyenkor számít az összeg, de nagyobb akvánál másként működnek a dolgok alapból.

2015. ápr. 22. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!