Tudnátok pár tanácsot adni egy akvarisztikában már nem, de sügérek terén még kezdő akvaristának? (többi lent)
Több éve van akváriumom, jelenleg egy 200 literes növényes high-tech vegyes trópusi aksim van.
Úgy döntöttem, hogy sügéres témába kezdek.
Az akvárium adott. 200 L. 100x40x50. Külső, belső szűrőm van. A technikával nem lenne gond.
Magáról a sügérekről kérnék tanácsot, hogy mi az amit egy ekkora akváriumban lehet tartani?
Amit én nézegettem eddig és úgy vélem hogy jó lehetne:
Aranysügér Labidochromis caeruleus
Levendulasügér (Iodotropheus sprengerae)
Meggyhasú sügér(Pelvicachromis pulcher)
meg esetleg valami kék színű ami jól mutat a sárgák mellett
Köszönöm előre is a válaszokat,tanácsokat!
Afrikaira gondoltam. Akkor a meggyhasú kilőve. Amikre még gondoltam:
Neolamprologus brichardi - Porcelánsügér
Neolamprologus buescheri - Villásfarkú barna karcsúsügér
Pseudotropheus socolofi
Ezek jók lehetnek kezdésnek?
Szia!
Nem feltétlenül kell kilőnöd a meggyhasút ő is afrikai csak tanganyika tavi nem malawi.
Socolofit nem ajánlom rendkivül agressív fajta és a yellow-kat kicsinálja.
Porcelán sügik is szépek de 2db-nál többet ne tarts mert az előbb utóbb Porcelán sügis aki lesz mert a kicsik is védik a következő nemzedéket és kicsinálják a többi halat sőt a náluk 3× nagyobb sügiknek is nekimennek ha kicsik vannak.
Ha kékes színt szeretnél belevinni én a hongi swedent ajánlanám viszonylag jól kezelhető fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!