Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akvárium gyepnek milyen moha...

Akvárium gyepnek milyen moha ajánlott?

Figyelt kérdés
Nincs Co2 palackom és növényi táptalaj sincs az akváriumban, hallottam hogy ha májmohát teszek szúnyogháló közé és összevarrom majd ráteszem a talajt akkor nagyon jó gyepet kapok, de azt mondják kb hetente kell vágni, van e olyan moha ami nagyon jó gyepnek, nem igényel folytonos nyírást és szépen nézz ki ?

2015. ápr. 17. 20:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Elsőre van egy fényforrásod, azt kell megnézni milyen mélyre világit le, másodsorban gondoskodni kell az elkoszolódás elleni védelemről, a lehulló kaja ne kavarjon be, erre legjobb a garnála.

Szép moha csak erős világításnál lesz, t8 fénycsővel kb 20 cm vízoszlop magasságig érdemes kísérletezni, fölötte már t5 vagy erősebb kompakt izzó, persze van más is, csak az drágább.

Az erős világítás viszont algásíthatja a fölül lévő növényeket, már kevés ammóniánál is, így erős biológiai szűrés kell, tápozásnál ilyenkor alap a carbo, a többi változó.

Gyepnek a leg egyszerűbb, mondjuk jó sok aquaplant tabletta kell hozzá a H.M 30 cm vizoszlop magasságig elég neki egy 0.5 watt/literes t8, fölötte már komolyabb fény kell.

Mohának szép a májmoha, de nem árt előtte szaporítani pár hétig a felszínen, nekem 2 hét alatt duplázódik.

Részleges talajtakarónak, akár pillanatragasztóval kövekre ragasztva jó a jávai is, én sima gél ragasztóval ragasztom mindenre, nem kötözöm.

2015. ápr. 17. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!