Elszaporodott a gömbmoha mit tegyek?
Az nem gömbmoha lesz szerintem, hanem fonalalga.
Az pedig nehéz ügy. Ha képet küldesz meg tudom biztosra mondani.
Egy kollégiumi akváriumot karbantartok, és az az akvárium, mielőtt a gondozásomba vettem, vagy 3 hónapja nem volt egyáltalán gondozva. Teli volt ilyennel minden. Ezt az algafajtát a rossz vízminőség okozza. A gömbmohához nincsen köze.(az is egy alga, de teljesen más típus)
Tüneti kezelésként a fizikai eltávolítás és az fecskendővel adagolt direkt carbo, és a díszek carbo-s vízben való áztatás működik.
Az oka lehet ritka vízcsere, ezzel egyidejűleg eltolódott vízértékek: pH, túl sok nitrát, ammónia, tehát gyenge szűrés, túltelepített akvárium.
A kollégiumban megállt a szaporodásuk, miután stabilizáltam a körülményeket, de nekem tetszenek, kis bokrokat alkotnak. Még egy kis akváriumot is el tudnék velük képzelni.
Nem ők károsak alapból, hanem csak jelzik a rossz körülményeket, tehát indikátorok. Sőt, jó ammóniafelvevők révén még köszönetet is mondhatunk a jelenlétüknek, mert a hirtelen megjelenő ammóniát felveszik magukba, ebből nőnek.
B.Jocinak van egy jó kis kérdőíve, (ha ezt olvasod Joci, akkor linkeld már) ha azt kitöltöd, a gondot is meg tudjuk szüntetni, de azt nem ígérem, hogy nem kerül pénzbe vagy egyéb erőfeszítésbe esetleg, ha meg akarsz ettől szabadulni.
Végül is ez egy általános kérdőív, betegségnél, növénygondoknál feltett kérdéseket írtam össze benne:
Na, Joci, nem is láttam multkor(vagy még nem volt meg) a magyarázó részt. Így nagyon jó összefoglaló írás, nem csak kérdőív, hanem egy egyoldalas gyorstalpaló is.
Nem részletes, de a legtöbb lényeges elem megtalálható benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!