Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vettem az Arkadban 2db ancit...

Vettem az Arkadban 2db ancit meg 1 honapja azok ra egy nappal megdoglottek plusz megdoglott utana 2 pancelosharcsa es 2 rozsalazac es a neonok szintelenek es ilyen feher bogyok vagy nemtommik vannak rajtuk. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Sos varom a valaszokat

2015. ápr. 14. 20:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Na ezzel szokott a gond lenni, fertőtlenítés után nem lehet abba a vízbe halat tenni, nagyon alultelepített akváriumoknál heti 2-3 részleges vízcserével kordában lehet tartani az ammóniát, ha nem sikerül akkor ammónia mérgezés, ha sikerül akkor még lehet nitrit mérgezés, így a sűrű vízcseréket folytatni kell.

4 hét mire lehet próbálkozni a heti 1x30% vízcserével, akkor talán nincs gyógyszer a vízben, ami ki irtja a biológiai szűrést, lehet még aktív szénnel gyorsítani a gyógyszer, fertőtlenítő kivonását.

Az alap gond ez: "2db ancit meg 1 honapja" 1 hónapig mire vártál? lehet épp rossz haltáppal etetsz, vagy csapvízben mosod a szűrőt, vagy kevés a szűrőd, lehet csak egy 500ft-os neptun baktérium kultúra kellett volna.

Helyette most vehetsz halakat, ami plusz pénz, plusz még attól lehet, hogy azok is elpusztulnak.

Sokszor apróságokon múlik a dolog.

2015. ápr. 15. 22:11
 22/27 Salx Narval ***** válasza:
Én csak azt írtam, hogy nem sok esélyed van meggyógyítani a többszörösen visszafertőzött halakat , de azt is írtam, hogy reggel azonnal kezd el a kezelést. Lassan eltelik még egy nap, hát így nem fog megmenekülni egy halad sem.
2015. ápr. 16. 02:18
 23/27 anonim ***** válasza:

Volt egy bettás akinek darakóros lett a hala, másnap elkezdte a parakilles kezelést, 3 nap múlva nem volt darakór , 50 % vízcserével kezdte, majd utána 3 naponta 30%, él és virul a betta, azóta nagyobb projektbe kezdett, épülget neki az akva szépen, lassan elkészül vele.

A sónál nem kell rengeteg vízcsere, a gyógyszer sokkal hatásosabb, nem kell tartani az feküfertőzéstől, viszont kellemetlen a sok vízcsere.

Van azért az aktív szén, 2 db 50%-os vízcsere után belógatni a szűrő sodrásába, az olcsó kínai az még hálóba is van, köti az ammóniát, így mehet a heti vízcsere, erre is van számos sikeres példa.

Van még a legjobb módszer, ez akkor van, ha még frissek a "pöttyök" én mindenkinek ezt javasoltam, a legkényelmesebb verzió.

Ki kell venni a fertőzött halakat, amin már megjelent a burok, külön kezelni őket metilénkékkel, a burok eltűnéséig, az akváriumba meg sót tenni, ilyenkor nem sérül semmi, mehet minden a régi ütemben.

A szerencsésebbeknél 1 nap alatt eltűnik, a külön kezelt halakon, a darakór, az akváriumba meg véd a só.

A só egyébként én úgy tudom nem kifejezetten a parazita irtására van, bár némileg irtja, fokozza a halak nyálka termelését, így nem tud megtelepedni rajtuk a parazita.

2015. ápr. 16. 04:54
 24/27 anonim ***** válasza:

Darakórnál ezt nem fogom tudni soha megérteni két példa:

Gyógyszeres kezelések, amik elvileg kiirtják a kórokozót, majd 4 év alatt 3 alkalommal darakór.

A másik, elvileg gazdatest nélkül elpusztul a parazita, 3 évig semmi, majd egyszer csak darakór, és nem vett új halat, sem növényt a 3 év alatt.

Ilyenkor hol lehet a parazita? Be bábozódik valahol, vagy hova menekül a gyógyszer elől.

2015. ápr. 16. 05:04
 25/27 Salx Narval ***** válasza:
Azért nem tudod megérteni Jocikám, mert ilyen nem létezik. két féle állapota ismert, az alapparazita egy szabadon úszó un "tetrahymina",(viszonylag hosszú élettartam)ezek a lények két sejtmaggal rendelkeznek és osztódással szaporodnak de a túlélés érdekében képes átalakulni, amikor gazdaállatot, talál "protozoa" állapotra vált és a másik sejtmag veszi át a szerepet, innentől már a jól ismert ciklus zajlik, befurakodik, táplálkozik, leválik, osztódik kirajzik,stb, a kirajzott parazita hasonló de nem teljesen ugyanaz mint a "tetrahymina," ezek nem képesek osztódással szaporodni mert más a sejtmagja. Az éálő vizekben mindenhol jelen van mindkét állapotban. Nem ismert un alvó állapotú parazita az akváriumba behurcolással kerülnek de olyan van, hogy az akvárium vízben élnek de nem a halakon élősködnek és osztódással szaporodnak addig amíg egyszer csak valamelyik legyengült halat meg nem támadják. Elnézést a nem túl precíz fogalmazásért de nekem is csak dereng az egész, már elég régen volt amikor olvastam róla valahol.
2015. ápr. 18. 06:36
 26/27 anonim ***** válasza:

Salx Narval kösz a magyarázatot, nekem még nem volt érdemben darakór, megteszek mindent, hogy a halak jó bőrben legyenek, volt 1 db tetrám ami öreg volt, már csoda, hogy élt, az lett darakóros, nem kezeltem, eutanázia lett.

Az akváriumban nem volt semmi változás a tetra óta, él és virul a többi hal.

2015. ápr. 18. 11:24
 27/27 Salx Narval ***** válasza:
Nálam is egyszer volt csak egy új halon de szerencsére nem okozott fertőzést mert még a karantén akváriumban észrevettem akkor sóval,és a víz felmelegítésével kezeltem ill 4-5 napon keresztül át-át tettem egy tiszta akváriumba. Serra Fhistaminnal erősítettem fel, hamar felépült. Szóltam a halasnak, hogy baj van a halaival, ő adta a Fhiistamint ajándékba, ez tényleg elég jó cucc.
2015. ápr. 19. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!